Zavedaj se!

Živeti bolj zavestno z mislijo na okolje ne pomeni nujno odrekanja, v dm-u to pomeni široko izbiro izdelkov, v skladu z načeli trajnosti. Začnite s premislekom ob nakupu, kako bi sami lahko prispevali, da bi bilo v obtoku čim manj plastičnih in drugih odpadkov ter da so izdelki, ki jih kupujete čim bolj naravni in posledično bolj zdravi za vas in manj škodljivi za okolje.
V dm prodajalnah pa vas pričakuje ponudba, ki daje smisel trajnostnemu in zdravemu življenjskemu slogu. Mnogi trajnostni izdelki so označeni tudi z nazornimi sporočili in jasnimi nasveti. Vendar pa trajnost pomeni veliko več kot ponudba ekoloških proizvodov: v središču pozornosti so tudi družbeno, ekonomsko in ekološko trajnostno delovanje.
BITI je pomembnejše kot IMETI. V nadaljevanju preberite preproste nasvete, kako živeti okolju bolj prijazno in kako storiti prve korake k trajnostnim alternativam in reševanju sveta. Postanite začetnik trajnostnega že danes! Verjamemo, da je to mogoče z majhnimi in zavestnimi prvimi koraki.
 

Zavedaj se! Z uporabo izdelkov, ki nosijo ekološki predznak sprejmemo odločitev za bolj ozaveščeno izbiro, s katero prispevamo za okolje in smo pozitiven vzgled drugim.

 

ABC nasveti za trajnostnega začetnika

Nasveti v kuhinji in gospodinjstvu

Nasveti v kopalnici

Nasveti za osebno nego

 

Opisi pečatov


 

Pečat Modri angel /Blue Angel je prva in najstarejša oznaka na svetu za ekološke izdelke in njihov vpliv na okolje. Modri angel označuje embalažo, ki vsebuje vsaj 80 % recikliranega materiala. Ta oznaka je že več kot 40 let oznaka za racionalno rabo surovin, nizko porabo energije in možnosti ekološkega odlaganja oziroma nadaljnjega recikliranja. Izdelki s to oznako so sestavljeni iz recikliranih materialov in tako prispevajo k trajnostni rabi virov.