Deli in natisni

color #000000
color #000000

2.9.2019

Vloga eteričnih olj v izdelkih za nego las

Kemikalije v izdelkih za nego las poškodujejo lase. Pretiravanje z njimi jih oslabi in izsuši. Zato izberite prave izdelke za nego. Izberite blage šampone, primerne vašemu tipu las. Naj bodo brez umetnih penilcev in brez umetnih arom. Nekatera eterična olja v šamponih lahko ugodno vplivajo na rast las oz. rast pospešujejo, druga uravnavajo izločanje sebuma ali pa prispevajo k obnovi las. Najpogosteje pa olja v šamponih delujejo protimikrobno, protivnetno in antioksidativno, ali pa delujejo proti prhljaju, nekateri pa so v izdelke dodana kot dišave.

Kako Naturavit pridobiva eterična olja?

Naravna eterična olja so koncentrati zdravilnih delov zelišč, dreves, sadežev, cvetov, korenin, smol in lesa. Za razliko od sintetično pridelanih eteričnih olj iz laboratorijev so eterična olja Naturavit pridobljena s posebnimi postopki ekstrakcije učinkovin iz zelišč. Čista in naravna eterična olja šamponom Naturavit ne dajejo samo čudovitega vonja, ampak so del aktivnih sestavin, ki negujejo vaše lase. V nadaljevanju pregled, katera olja so uporabljena v Naturavit šamponih.


 

Eterična olja v šamponih Naturavit

  1. Eterično olje sivke z vlažilnimi lastnosti skrbi, da vaše lasišče po šamponiranju ne postane suho.
  2. Eterično olje pomaranče poskrbi, da so lasje sijoči in močni. Poleg tega vsebuje vitamin C, ki pospešuje krvni obtok lasišča. To posledično povzroči rast močnejših las in upočasnjuje izpadanje las.
  3. Eterično olje čajevca ima antimikrobne lastnosti, kar pomeni, da zavira rast bakterij. V stiku z lasiščem preprečuje več pogostih težav kot sta srbeče lasišče in prhljaj.
  4. Eterično olje riža ima visoko vsebnost škroba. Ženske v jugovzhodni Aziji zaradi visoke vsebnosti hranilnih lastnosti škroba že stoletja uporabljajo ostanek vode po kuhanju riža kot nega za lase. Riževo olje poleg tega vsebuje vitamin B, vitamin E, minerale in antioksidante.
  5. Eterično olje cimeta tako kot pomaranče pospešuje krvni obtok lasišča kar poskrbi za rast močnejših las.
  6. Eterično olje žajblja poskrbi za mehkobo in sijaj vaših las in lasnih konic.
  7. Eterično olje limone z vsebnostjo vitamina C lasem ne daje dodatnega sijaja, ampak pripomore pri odganjanju prhljaja in vzpostavljanju ravnovesja na vašem lasišču.
  8. Eterično olje melise, tako kot različni čaji iz te rastline, poskrbi tudi za pomirjanje lasišča.
  9. Eterično olje mete šamponom dodaja osvežujoč občutek in vonj na laseh in lasišču.