Deli in natisni

color #000000
color #000000

30.8.2019

Naturavit – od zdravstvenih težav do blagovne znamke za nego las

V družinskem podjetju Naturavit že dve generaciji razvijajmo kozmetične proizvode, ki v največji meri izkoriščajo čudovite darove narave. Od začetkov s prvo uvoženo barvo za lase brez amonijaka leta 1997 smo v 20 letih razvili lastno naravno in vegansko blagovno znamko barv za lase Respect in izdelkov za nego las Naturavit, Egon Leban, ustanovitelj podjetja Naturavit. 


 

Ko se je Egon Leban pri svojih 30 letih znašel v zdravstvenih težavah zdravniki niso uspeli najti vzroka težav. Za boljše življenje se je takrat odločil za spremembo življenjskega sloga. Začetnim poskusom z doma pridelano hrano in manjšim vnosom mesa je hotel dodati takrat slovenskemu trgu še ne poznane naravne prehranske dodatke. Ko gre za osebne težave smo ljudje pripravljeni prečkati marsikatero oviro. Tako se je Egon odpravil v Italijo, Avstrijo in Nemčijo po naravne čaje ter prehranske dodatke. Ker mu je sprememba prehrane prinesla ozdravitev, se je odločil takrat še precej neosveščeni Novi Gorici predstaviti naravne dodatke k prehrani.
Prve delavnice in pogovori so spreminjali počutje tudi drugim in tako je nastal Naturavit. Prva trgovina z naravnimi izdelki. Od majhne trgovine v vrstni hiši se je Naturavit hitro razvil v distributerja prehranskih dodatkov. Ko je trg postal zanimiv tudi za večje ponudnike je Egon Leban kot samostojni podjetnik izgubil večino kupcev in moral začeti znova.


 

Z naravnimi prehranskimi dodatki uveljavljenimi se je g. Leban obrnil k naravni kozmetiki. Po dobrih začetkih s prvo uvoženo barvo brez amoniaka leta 1997 se ni odločil ponoviti prejšnje napake. Povezal se je s kemikom in raziskovalcem univerze v Bologni in začel svojo zgodbo, svojo blagovno znamko.
Od takrat pri Naturavit razvijajo naravne izdelke za nego in barvanje las. Čeprav ponudbe izdelkov ne povečujejo zelo, obstoječe izdelke stalno izboljšujejo. Tudi sedaj, ko so prisotni na osmih evropskih trgih se pri Naturavitu držijo načela, da so izdelki proizvedeni lokalno, da so sestavine naravne in učinkovite ter da izdelki niso testirani na živalih.
V prodajalnah dm lahko izbirate med šamponi:
- za občutljivo lasišče
- za barvane lase
- za mastne lase
- proti prhljaju
- proti izpadanju las
- 19 odtenkih naravnih barv za lase Respect
- balzamu proti izpadanju las
- pilingu za lasišče
- zaščiti proti cepljenju konic.