V KAKŠNI POVEZAVI STA NARAVNA KOZMETIKA IN PLANKTON?

Če boste uporabljali naravno kozmetiko, boste pripomogli k zmanjševanju količine plastike, ki bi sicer pristala v morju. V morju že sedaj plava do 6-krat več plastike kot planktona. Kako se lahko izognemo nepotrebnim odpadkom in nepremišljeni porabi naravnih virov? Odgovornejše življenje ne pomeni nujno omejevanja in odrekanja. S tem ko varujemo dragocene naravne vire in varčujemo s plastiko, poskrbimo tudi za svoje boljše počutje. Eno izmed področij, kjer lahko uvedemo spremembe, je naravna kozmetika, ki je proizvedena iz rastlinskih surovin in ne vsebuje mikroplastike. Izdelki ne vsebujejo mineralnih olj ter sintetičnih barvil, dišav in konzervansov. Odgovorno in zavedno ravnanje z naravnimi viri bi moralo postati nekaj vsakdanjega. Začnite pri sebi in razmislite, kako lahko sami prispevate k temu, da je v obtoku čim manj plastičnih in drugih odpadkov.

 

23.9.2019 iz Manj odpadkov in plastike

Ni prave zabave brez slamic

Spoznajte silikonske slamice Profissimo za večkratno uporabo. 

3.9.2019 iz Manj odpadkov in plastike

Sonett serija sensitiv

Sonnet sensitive iz skupine Sonett ne vsebuje sintetičnih dišav, konzervansov in barvil. Izdelki so še posebej nežni do kože in primerna za vse z občutljivo kožo.

Manj odpadkov – manj plastike

Dobre navade lahko postanejo del vsakdanjega življenja vsakega posameznika. Začnete lahko z izdelki za vsakodnevno nego – pozorni bodite na značilnosti embalaže in sestavin, uporabljenih v proizvodnem procesu.