Deli in natisni

color #000000
color #000000

Sladice brez greha


 

Sukrin razmaščene moke

Ste si za zajtrk zaželeli nekaj sladkega, a zdravega? Predlagamo cesarski praženec brez moke in brez dodanega sladkorja! To je mogoče – moko zamenjamo z eno od Sukrinovih razmaščenih mok, namesto sladkorja pa uporabimo sladilo Sukrin Melis. Sukrin razmaščene moke imajo do 80 % manj maščobe kot navadni mleti oreški ali semena, zaradi česar so pri peki v primerjavi z mletimi oreščki bolj podobne mokam iz žit, peka pa je zato lažja. Take moke imajo tudi nižjo energijsko vrednost, daljši rok uporabe in so brez glutena.

Sezamova moka Sukrin

Vsestransko uporabna je sezamova moka Sukrin. Razmaščena sezamova moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Je fine svetle strukture in milega, rahlo sladkega okusa. Uporabna je pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, testa za pico, peciv in piškotov.

Kako je pa s kokosovimi izdelki?

Najbrž vas bega, kakšna je razlika med kokosovo maščobo, oljem in kokosovim maslom! Razlike ni, gre samo za različna poimenovanja za bolj ali manj isti izdelek. Drugače je z izdelki iz kokosovih suhih snovi. Uveljavljen izraz »kokosova moka« se običajno nanaša na grobo nastrgano kokosovo meso, zato ji včasih rečemo »groba kokosova moka«, ki ga tudi v trgovinah poznamo že dolgo. Razmaščena kokosova moka, kot na primer Eko Sukrin kokosova moka, je razmaščena in fino mleta: ima manj maščobe in je uporabna pri peki kot nadomestek moke. Zmedo pri kokosovih izdelkih še dodatno povečajo kokosovi kosmiči: to pa so večji, na tanko nastrgani in posušeni kosi kokosovega mesa.