Deli in natisni

color #000000
color #000000

Naravna sladila brez kalorij

Najbrž ste pri ustvarjanju sladic brez sladkorja že naleteli na problem, ko sladilo sicer zagotavlja sladek okus, vendar pa se ne obnaša kot sladkor: nima volumna, ne karamelizira … Z naravnimi sladili Sukrin ni teh težav! Ker so malenkost manj sladka od namiznega sladkorja, jih pri receptih uporabljamo v nekoliko večjih količinah oziroma testiranjem ugotovimo, kakšno razmerje najbolj ustreza našim brbončicam.

 

Ne samo volumsko, sladila Sukrin se podobno kot sladkor obnašajo tudi v kemijskem smislu. Če potrebujete karamelno osnovo, jo s sladili Sukrin naredite čisto enako kot s sladkorjem.

Kakšne so osnovne razlike med sladili Sukrin?

Običajno sladilo Sukrin je kot bel kristalni sladkor. Pri peki pogosto potrebujemo mleti sladkor: tega nadomestite s sladilom v prahu Sukrin Melis. Karamele bodo še posebno slastne iz sladila Sukrin Gold, ki je podobnega videza in strukture kot rjavi sladkor.
Kaj pa pecivo, kjer je v receptu med? Tudi za to obstaja nizkoenergijska alternativa: sirup Sukrin Fiber Gold. Uporabite ga lahko tudi na palačinkah, sladoledu ali jogurtu.