Deli in natisni

color #000000
color #000000

30.1.2017

Losos s papriko in bučkami ter maslenim bulgurjem


Sestavine za 4 osebe: 

> 2 čebuli
> 3 rdeče paprike
> 1 bučka
> 2 stroka česna
> 6 žlic olivnega olja
> črni poper
> morska sol
> 1 žlička pehtrana
> 4 fileji lososa (po 150 g)
> limonin sok dmBio
> 300 g bulgurja dmBio
> 600 ml vode
> 1 žlica masla


 

Priprava:
 

Pečico segrejte na 180 °C. Čebulo in papriko narežite na ozke rezine, bučke pa na ozke kolobarje. Česen drobno nasekljajte in ga skupaj z narezano zelenjavo stresite v pekač ter prelijte z olivnim oljem. Začinite s soljo, poprom in pehtranom. Popoprajte in posolite fileje lososa, jih pokapajte z limoninim sokom in položite na zelenjavo. V pečici pecite približno 15 minut.

Bulgur stresite v vrelo vodo in ga 15 minut kuhajte na zmernem plamenu oz. temperaturi. Kuhanemu bulgurju dodajte maslo in morebitne kepice sprijetega bulgurja razdrobite z vilicami. Postrezite s pečenim lososom in zelenjavo.