Deli in natisni

color #000000
color #000000

13.12.2019

Najhitrejši recept za božične piškote

Kdo pravi, da mora biti peka božičnih piškotov opravilo, ki vam bo vzelo vse popoldne? Mi menimo, da jih lahko pripravite v rekordnem času. Bi poskusili?
 


 

Piškoti iz treh sestavin
 

Slastni in preprosti za pripravo, sestavine pa imate po vsej verjetnosti že doma.
Za približno 40 piškotov potrebujete:

  • 225 gramov dmBio pšenične moke
  • 110 gramov dmBio surovega trsnega sladkorja
  • 150 gramov hladnega masla

Maslo narežite na majhne koščke in ga previdno zgnetite med sladkor in moko. Nato testo razvaljajte po delovni površini in oblikujte piškote z modelčki ali pa preprosto izrežite majhne rombe z nožem. V segreti pečici jih od 10 do 15 stopinj pecite na 175 °C.

Nasvet: Če želite, lahko testu dodate tudi začimbe, čokoladne mrvice ali oreščke.

Okrasite že pripravljeno
 

Še hitreje gre z mešanico za pripravo piškotov ali že narejenimi piškoti. Piškote iz mešanice pripravite po priloženih navodilih, nato pa jih specite in po želji okrasite. Pripravljenim piškotom boste tako z dekoracijo dodali še svoj lastni pečat, s sladkornim prelivom, čokoladnimi mrvicami ali oreščki pa bodo videti skoraj tako kot tisti pravi domači.
Nasvet: Sladkorjev preliv lahko preprosto pripravite tudi sami. Presejanemu sladkorju v prahu dodajte tekočino in mešajte, dokler ne nastane gosta kaša.
Kot tekočino lahko uporabite čaj, sok ali liker, če pa imate radi močne barve, dodajte barvo za živila.