Deli in natisni

color #000000
color #000000

4.12.2019

Snežakova vroča čokolada


 

Sestavine za 4 osebe: 

  • 1 l mleka dmBio
  • 100 g rahlo grenke čokolade dmBio
  • 1 jedilna žlica trsnega sladkorja dmBio
  • 12 penic (marshmallow)
  • Pirine preste dmBio in slane palčke
  • Sušene rezine manga dmBio

Priprava:

  1. Pirine preste in slane palčke prelomite na sredini in večje delce soli previdno odstranite.
  2. Penice marshmallow razvrstite tri v vrsto. S polovicami palčk povežite po dve penici skupaj, nato v penice naredite luknjice in nanje pritrdite še roke in noge.
  3. Iz koščkov rezin manga izrežite nos v obliki korena in ga pritrdite.
  4. Nato stopite nekaj čokolade in z vrečko za okraševanje ali leseno paličico snežaku na penice narišite obraz in gumbe.
  5. Mleko zlijte v lonec in pustite, da zavre. Nato ga odstavite s štedilnika in vanj nastrgajte čokolado ter dodajte še ostanke čokolade iz vrečke za okraševanje. V mleko dodajte sladkor in vse skupaj premešajte, da bo masa enakomerno gladka.
  6. Z vročo čokolado napolnite skodelice in nanjo previdno postavite snežaka.

Še vroče postrezite.