Deli in natisni

color #000000
color #000000

4.12.2019

Ajdova bajadera

 

Sestavine: 

Ajdova plast

  • 300 g dm Bio ajde
  • 130 g dm Bio datljev
  • 40 g masla
  • 85 g dm Bio medu
  • 60 g dm Bio mletih orehov
  • 30 g dm Bio čokoladni prah
  • 20 g dm Bio grenkega kakava

Mandljeva plast

  • 110 g dm Bio mletih mandljev
  • 20 g dm Bio kokosove moke
  • 30 g dm Bio kokosovega masla
  • 70 g dm Bio medu

Čokoladni preliv

  • 80 g dm Bio čokolade za kuhanje
  • 40 g dm Bio kokosovega masla

Priprava

Ajdova plast
Kuhano in odcejeno ajdovo kašo skupaj z narezanimi dateljni dobro zmeljemo v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom.
V kozici stopimo maslo in med ter ju vlijemo k ajdi, dodamo še mlete orehe, sladki in grenki kakav in dobro premešamo.
Dobljeno ajdovo zmes nadevamo v pekač (mere 25 x 15 cm), obložen s peki papirjem, in dobro potlačimo, da jo poravnamo. Postavimo v hladilnik in se lotimo naslednje plasti.

Mandljeva plast
V kozici stopimo kokosovo maslo in med. V skledo damo mlete mandlje in kokosovo moko, prelijemo s stopljenim kokosovim maslom in medom ter dobro premešamo.
Pekač z ajdovo plastjo vzamemo iz hladilnika in na vrh dodamo mand¬ljevo plast ter nežno potlačimo, da jo poravnamo.

Čokoladni preliv
V vodni kopeli segrejemo in stopimo čokolado ter kokosovo maslo. Čokoladni preliv polijemo po mandljevi plasti in vse skupaj čez noč postavimo v hladilnik.
Naslednji dan sladico skupaj s peki papirjem vzamemo iz pekača in razrežemo na koščke, velike približno 2 x 4 cm, da bodo podobni čokoladicam bajadera.

Dober tek!