Deli in natisni

color #000000
color #000000

5.9.2019

Domače bounty čokoladice (brez mleka)

Kokos je nedvomno eden najbolj priljubljenih poletnih okusov. Vsem dobro poznane bounty čokoladice si lahko pripravite tudi doma – a v bolj zdravi različici, ki je primerna tudi za tiste, ki ne uživajo mleka.


 

ZA cca. 30 ČOKOLADIC (MANJŠI PEKAČ VELIKOSTI cca. 20 X 30 CM)

Sestavine:

  • 300 g dmBio riža za mlečni riž
  • 1 l dmBio ovsenega napitka
  • 2 žlici dmBio kokosovega olja
  • 2 žlici dmBio sladkorja
  • 1 dmBio bourbonske vanilije
  • 1/2 žličke soli
  • 150 g dmBio kokosovega čipsa

Za obliv:

  • 200 g dmBio temne čokolade
  • 1 žlica dmBio kokosovega olja

PRIPRAVA:

  1. Ovseni napitek zavrite, nato vanj stresite riž. Dodajte sol in sladkor ter pri nizki temperaturi kuhajte približno 40 minut. Vmes večkrat premešajte.
  2. Medtem ko se riž kuha, prepražite kokos: Na pekač, obložen s papirjem za peko, razporedite kokos in pecite 10 minut na 100 stopinj v predhodno ogreti pečici, da rahlo porjavi.
  3. Ko se riž povsem zmehča in dobite zelo gosto zmes, dodajte kokosovo maslo in pražen kokos, odstavite s štedilnika in pustite stati 10 minut. Maso nato razporedite v pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko ali folijo. Pustite v hladilniku čez noč ali v zamrzovalniku nekaj ur, da se strdi.
  4. Nato narežite na poljubno velike kose ter jih s pomočjo vilic pomakajte v stopljeno čokolado s kokosovim maslom. Polagajte jih na papir za peko in pustite, da se čokolada strdi. Po želji čokoladice okrasite s praženimi kokosovimi rezinami.

Dober tek!