Deli in natisni

color #000000
color #000000

27.7.2017

Domači hrustljavi kosmiči ali granola

SESTAVINE: 

100 g ajde

40 g orehovih jedrc

40 g lešnikovih jedrc

40 g ekspandirane kvinoje

40 g sončničnih semen

1 čajna žlička cimeta

1 čajna žlička muškatnega oreščka

za noževo konico kardamoma

4 jedilne žlice gozdnega medu

3 jedilne žlice nerafiniranera kokosovega olja

3 jedilne žlice gooji jagod

2 jedilni žlici chia semen

3 jedilne žlice jedrc pekanovih orehov

ZA OKRASITEV: 

1 lonček navadnega jogurta

sveže sadje

 

PRIPRAVA 

Pečico segrejte na 180 °C (ventilacijsko pečenje). 40 g lešnikov in 40 g orehov grobo nasekljajte in dajte v skledo. Dodajte 100 g ajde, 40 g ekspandirane kvinoje, 40 g sončničnih semen in 1 čajno žličko muškatnega oreška, za noževo konico kardamoma in 1 čajno žličko cimeta.
Dodajte še 3 jedilne žlice kokosovega olja in 4 jedilne žlice medu in vse dobro premešajte ter maso enakomerno porazporedite po pekaču.
Dajte jo v segreto pečico in pecite približno 15-20 minut, da postane zlatorjava. Granolo med pečenjem večkrat premešajte z žlico. Vzemite jo iz pečice, pustite, da se ohladi, ter jo nalomite na kose. Dodajte 3 jedilne žlice pekanovih orehov, 2 jedilni žlici chia semen in 3 jedilne žlice goji jagod ter vse dobro premešajte.
Navadni jogurt dajte v skledo, povrh posujte granolo ter postrezite s svežim sadjem.