Deli in natisni

color #000000
color #000000

26.4.2017

Solata tabbouleh s kanavo in čičerikinimi krutoni


 

SESTAVINE (za 4 - 6 oseb) 

100 g čičerike

1 jedilna žlica deviškega oljčnega olja

1 čajna žlička orientalske kumine

1 čajna žlička paprike v prahu

1 ščepec soli

150 g kanave oziroma cañihuae

600 ml vode

2 spomladanski čebuli

1 navadna kumara

1 šopek redkvice

1 limeta

3 jedilne žlice deviškega oljčnega olja

2 jedilni žlici balzamičnega kisa

1 jedilna žlica cvetličnega medu

sol in poper

1/2 šopka mete

za 1 noževo konico čilija v prahu

1 strok česna

1/2 granatnega jabolka

4 jedilne žlice orehovih jedrc

PRIPRAVA 

Za pripravo krutonov segrejte pečico na 200 °C (zgornje in spodnje pečenje).

V skledi zmešajte 100 g čičerike z 1 čajno žličko oljčnega olja ter posujte z  1 čajno žličko paprike v prahu, 1 čajno žličko orientalske kumine in malce soli. Vse skupaj dobro premešajte in dajte v pekač

V segreti pečici jo na najvišji rešetki pecite približno 30 minut, da postane hrustljava.

Zavrite rahlo osoljeno vodo in v njej približno 15 minut kuhajte 150 g canihue. Razpolovite in razkoščičite granatno jabolko, nasekljajte 1/2 šopka mete in v skledo dajte 3 jedilne žlice oljčnega olja, 3 jedilne žlice balzamičnega kisa in 1 jedilno žlico medu. Dodajte sol in poper.

Solatnemu prelivu dodajte čili v prahu, česen, limetin sok in vse skupaj dobro premešajte.

Zadnjih 5—10 minut pečico nastavite na žar in obrnite čičeriko. Ko je ta pripravljena, jo vzemite iz pečice.

Plast kanave dajte v posodo, ki jo lahko vzamete s seboj in čeznjo naložite četrtinke redkvic in kocke kumaric, na vrh pa dajte še pečke granatnega jabolka, obročke spomladanske čebule, orehe, čičerikine krutone in sesekljano meto ter prelijte s solatnim prelivom.

Solato vzemite iz posode in postrezite.