Deli in natisni

color #000000
color #000000

19.4.2017

Sladki krompir s kvinojo


 

Sestavine za 2 porciji 

125 g kvinoje različnih vrst dmBio

1 granatno jabolko

za 2 pesti sveže baby špinače

4 jedilne žlice mandljev dmBio

2 spomladanski čebuli

1/2 šopka mete in koriandra

2 sladka krompirja

2—3 jedilne žlice medu dmBio ali javorjevega sirupa dmBio

2 jedilni žlici sezama dmBio

1/2 limone

400—500 ml vode (za kvinojo)

3 jedilne žlice oljčnega olja dmBio

približno 4—6 jedilne žlice belega vinskega kisa z zgoščenim grozdnim moštom dmBio

sol in poper


POSTOPEK: 

Pečico segrejte na 180 °C.

Sladki krompir narežite na kocke in razporedite po pekaču,  ga pokapajte z oljčnim oljem in akacijevim medom, posolite in posujte z dvema jedilnima žlicama sezama.
Vse skupaj dobro premešajte in pecite 25 minut na srednji rešetki, da postane zlatorjav.

Kvinojo operite in jo kuhajte približno 20 minut (v 400—500 ml vode).

Operite in narežite spomladansko čebulo, koriander in meto, narežite tudi granatno jabolko ter mu odstranite pečke. Pripravite preliv iz limoninega soka, akacijevega medu, oljčnega olja, belega kisa, soli in popra. Pripravite še špinačo, jo operite in otresite do suhega.

Iz pečice vzemite zlatorjavi sladki krompir.

Sestavine po plasteh naložite v posodo za s seboj, pokapljajte s prelivom in postrezite.

Recept si lahko ogledate tudi na Youtube povezavi.