Deli in natisni

color #000000
color #000000

6.5.2019

Najboljših pet alternativ za mleko, ki jih ponuja znamka dmBio

Navadno kravje mleko so v zadnjem času precej zasenčile rastlinske alternative. Na sojo in podobna živila pa ne stavijo več le vegani ali ljudje z intolerancami, saj je seznam prednosti, ki jih imajo rastlinski napitki na zdravje in okolje, izjemno dolg. dmBio za vsako priložnost ponuja kakovostne bio izdelke za peko, kuhanje in popestritev jedi.


 

Sojin napitek: Vsemogočen

Klasična alternativa kravjemu mleku je napitek, izdelan iz soje, ki ima zaradi malo maščob in kalorij podoben delež beljakovin kot kravje mleko. dmBio sojin napitek Natur (1l) je vsestransko uporaben in je primeren tako za kuho in peko kot tudi za izboljšanje okusa kave.

Rižev napitek: Lahko prebavljiv

dmBio rižev napitek (1l) je izdelan iz fermentiranega riža, ki mu daje rahlo sladek okus. Čeprav riževi napitki po naravi vsebujejo manj mineralov, beljakovin in vitaminov kot kravje mleko, imajo prednost, ki je posebej zanimiva za alergike: od vseh mlečnih nadomestkov pijača riža vsebuje najmanj alergenov. Napitek je še posebej dober v kremnih jedeh iz moke, kot sta kaša iz zdroba ali rižev puding.

Mandljev napitek: Blag

Mandljev napitek je prava zvezda med alternativami kravjemu mleku, saj ga ljudje načeloma zelo dobro prenašajo. Ima blag okus in je odličen za pripravo pudingov in sladkih kaš. Veganski dmBio mandljev napitek (1l) nima dodanega sladkorja, lahko pa ga popestrimo s sadjem in začimbami, kot je cimet, ali pa ga zmešamo s kakšnim drugim napitkom.

Ovseni napitek s sojo: Strokovnjak za kavo

Odličen za ljubitelje kave je dmBio ovseni napitek s sojo (1l), saj sojina pena obogati blagi okus ovsenega napitka. Kdor rad pije kapučin s srčki, rožicami in listki, s tem napitkom vsekakor pride na svoj račun – za „latte art“ je ta nadomestek mleka vsekakor odličen.

Kokosov napitek: Eksotičen

Bio napitek na osnovi kokosa odlikuje njegov eksotično-osvežujoči okus. Bio napitek s kokosom (1l) brez dodanega sladkorja je vsestransko uporaben in je še posebej primeren za obogatitev okusa eksotičnih jedi – pikantnega curryja ali sladkega mlečnega riža s kokosom.


 

Ali ste vedeli …?

Alternative mlečnim izdelkom se ne smejo prodajati kot „mleko“. Evropska zakonodaja o živilih mleko opredeljuje kot živilo, ki ga pridobivamo z molžo sesalcev, zato je na embalaži „nadomestkov“ mleka napisano „Drink“ oz. napitek.
• Približno 75 % svetovnega odraslega prebivalstva ima laktozno intoleranco in mlečni sladkor prebavi le delno ali pa sploh ne.