Deli in natisni

color #000000
color #000000

15.3.2017

Zdrava prehrana za lepo kožo

Pogosto pozabimo, da na lepo polt ne vplivajo zgolj zunanji dejavniki, kot je sonce, mrzel zrak ali kozmetika, ki jo nanesemo na kožo. Najpomembnejše je, kaj vnesemo vase, saj lepa in zdrava polt prihajata od znotraj. 

Na lepo kožo vpliva tudi počutje 

Se vam je že zgodilo, da vedno uporabljate isto kremo pa vam ob nekaterih dnevih pomaga, ob drugih pa sploh ne občutite, da jo uporabljate? Ste mogoče takrat pod stresom, živčne ali slabše razpoložene? Na kožo torej ne vpliva zgolj kozmetika, ki jo nanašamo vase, ampak tudi naše počutje in seveda hrana, ki jo vnašamo vase.


 

Jejte vitaminsko bogato hrano 

Znano je, da nekatera hrana ni primerna za problematično kožo, vendar je občutljivost na določene vrste hrane odvisna od vsakega posameznika. Za ljudi s problematično kožo je kljub temu dobro, da jedo vitaminsko bogato hrano, polno mineralov in vlaknin, predvsem polnovredne žitarice, ki so polne vitamina B.

Privoščite si hrano za lepo kožo 

dm blagovna znamka dmBio vam nudi bogato izbiro izdelkov zdrave prehrane, ki vam lahko pomagajo do lepše polti in bolj zdrave kože. Ajda, amarant, bulgur, kvinoja, pira in proso so odlični nadomestki za testenine iz bele moke, saj vam dajo več energije, predvsem pa z visoko vsebnostjo mineralov koristijo problematični koži in koži nasploh. Zdravo prehrano pa lahko uporabljamo tudi kot nadomestek za nezdrave, kalorične in mastne vmesne prigrizke.
 

Zdravi so lahko tudi prigrizki 

dmBio vam nudi suhe dateljne, fige in marelice, ki jih lahko zaužijete namesto sladice po kosilu. Na pisalni mizi v službi pa ne smejo manjkati oreščki, ki zapolnijo vmesne praznine v želodcu. Oreščki, kot so indijski in brazilski, so tudi odličen vir mineralov za kožo in nasploh koristijo vašemu zdravju.

Obiščite prodajalne dm in spoznajte zdravo linijo izdelkov dmBio ali pa si ponudbo oglejte tukaj.