Deli in natisni

color #000000
color #000000

24.1.2020

Ogrejte se z ingverjem

Ingver uspeva na tropskih in subtropskih območjih. Lahko ga uživamo svežega, ga zmeljemo in uporabimo kot začimbo ali pa ga stisnemo v sok. Ingverjev gomolj je znan po svojem aromatičnem vonju in pekočem okusu.


 

Gingerol – oster okus ingverja

Njegovo tipično ostrino mu daje gingerol, pekoča snov, ki se skriva v njem. Gingerol je zaslužen za prijeten občutek toplote, saj spodbudi prekrvavitev in aktivira telesu lastne toplotne receptorje. Poleg gingerola ingver vsebuje tudi vitamin C, magnezij, železo, kalcij, kalij, natrij in fosfor. Zahvaljujoč dragocenim snovem ingverju pripisujemo antibakterijski in protivnetni učinek. Poleg tega naj bi spodbujal presnovo ter pospeševal prebavo in krepil tvorjenje želodčne kisline, sline in žolča. V tradicionalni kitajski medicini se ingver uporablja za preprečevanje in blaženje simptomov prehlada.

Ingver najdete tudi v ponudbi znamke dmBio:

  • Naravni pekoči okus dm Bio bio ingverjevega soka iz 97 % ingverja poskrbi za poseben okus v smutijih, čajih, juhah in azijskih jedeh.
  • V vseh letnih časih se prileže dober okus dmBio bio mešanice zelenega in zeliščnega čaja z ingverjem in limonino mirto. Nežni, sveže obrani lističi čaja niso fermentirani, zato ohranijo svoj sveži, blago trpek okus, ki ga ingver in limonina mirta še izboljšata.
  • dmBio bio kandirane kocke ingverja lahko uživate samostojno kot prigrizek, lahko pa jih uporabite kot začimbo za sladice, džeme, marmelade, piškote ter druge sladke jedi.


 

Izdelki znamke dmBio izvirajo iz ekološke pridelave. Z rednimi kontrolami sestavin znamka zagotavlja najboljšo kakovost izdelkov.

Recept: Ingverjev čaj limono in medom

Sestavine: 

  • 2 jedilni žlici dmBio ingverjevega soka
  • 4 jedilne žlice dmBio limoninega soka
  • 1 jedilna žlica dmBio cvetličnega medu

Priprava:
 

  • Vse sestavine dajte v skodelico in jih prelijte z vročo, a ne vrelo vodo. Dobro premešajte in zaužijte, ko se malo ohladi.