Deli in natisni

color #000000
color #000000

21.1.2020

Zakaj se ne bi enostavno počutili odlično?

Vlaknine večinoma najdemo samo v živilih rastlinskega izvora, kot so sadje, zelenjava, žita in stročnice. V veliki meri gre za neprebavljive dele hrane, a razlogov, zakaj kljub temu sodijo na vsak jedilnik, je kar nekaj – podpirajo namreč črevesno floro in spodbujajo presnovo ter delovanje črevesja, poleg tega pa dobro in dolgotrajno nasitijo. Črevo namreč ogljikove hidrate iz hrane, bogate s prehranskimi vlakninami, črpa počasneje. Raven sladkorja v krvi se po obroku ne dvigne tako strmo in se posledično počasneje niža.


 

Če želite pripraviti jedilnik, bogat z vlakninami, okusne možnosti za to nudi tudi znamka dmBio: 

  • Začnite dan dobre volje. Pripravite si dmBio bio polnozrnate ovsene kosmiče z mlekom ali rastlinskimi napitki, lahko pa jih dodate tudi drugim jedem – npr. v smuti ali slastno kašo.
  • Če med dvema večjima obrokoma potrebujete prigrizek z vlakninami ali pa le želite izboljšati okus solate, so odlična izbira dmBio bio oluščena sončnična semena. Ta vsebujejo tudi veliko magnezija, vitaminov in folne kisline.
  • dmBio bio seme oljne kadulje (chia semena) so pri peki odlična veganska alternativa jajcem, z njimi pa lahko izboljšate tudi jogurt ali smuti. Poleg vlaknin vsebujejo tudi veliko maščobnih kislin omega-3.
  • Za kosilo vas bodo dobro nasitile veganske dmBio bio sušene testenine svedrčki iz čičerike. Za razliko od navadnih testenin iz trde pšenice so izdelane iz čičerikine moke, ki je izjemen vir
  • Po napornem dnevu v službi marsikdo nima časa in volje, da bi stal za štedilnikom. Z dmBio bio polnozrnatim rženim kruhom lahko enostavno in hitro pripravite lahko večerjo z visoko vsebnostjo prehranskih vlaknin. Iz rženega kruha lahko pripravite tudi hrustljave toaste.


 

Visoka kakovost znamke dmBio

Znamka dmBio je kot nalašč za vse tiste, ki prisegate na trajnostno pridelavo hrane. Vsi izdelki znamke dmBio izhajajo iz ekološke pridelave in so obdelani le toliko, kot je nujno potrebno za shranjevanje. Z rednimi kontrolami zagotavlja najboljšo kakovost po pravičnih cenah.