Deli in natisni

color #000000
color #000000

Chicza

Chicza je 100% naravni žvečilni gumi. Da bi se vrnili k svojim naravnim koreninam, smo znova odkrili starodavno majevske tradicijo in se odločili za pridelavo Chicze z uporabo 100% čikle (naravne gumene mase).


 

Žvečilni gumi Chicza je - in zaradi tega je tako edinstven - biološko razgradljiv. Ko ga vržete stran, se gumena masa v nekaj tednih spremeni v prah in lahko celo izboljša vaš kompost. To je osvežujoča sprememba. Biorazgradljiva Chicza. Je povsem naravna. Prihaja iz zemlje in se zlahka vrne nazaj v zemljo.

Sestavine Chicze: ekološki sirup trsnega sladkorja + ekološka gumena masa (100% čikle) + ekološka glukoza + ekološki sirup agave + ekološka aroma
Chicza je zelo jasen dokaz, da je mogoče stvari delati v sozvočju - ne le v sozvočju z naravo, ampak tudi med ljudmi. - Pablo Muñozledo
Chicza je ekološko certificiran žvečilni gumi, ki se razgradi in je narejen s strani kooperativnega konzorcija, ki deluje po načelih pravične trgovine. Prav tako je proces pridobivanja gumene mase z dreves chicozapote v gozdovih Majev trajnostno in okoljsko odgovorno. Izpod rok domorodne skupnosti, znane kot Consorcio Chiclero, je naša gumena masa narejena iz soka, ki je trajnostno nabran iz živih dreves Chicozapote, kjer že več kot 300 let proizvajajo maso za žvečenje.


 

Konzorcij chichlero združuje več kot 40 zadrug, kar je približno 2.000 chiclerov; v lasti ima blagovno znamko, postopek sajenja, marketinško agencijo in izvoznika Chicze, ki se proizvaja od leta 2009.
Chiclerosi (čiklerosi) - varuhi deževnega gozda - kot člani domorodne skupnosti živeče v deževnem gozdu trajnostno upravljajo s temi starodavnimi ekosistemi, saj nabirajo gumeno maso (čiklo) za preživetje.
Obstaja 56 zadrug, sestavljenih iz približno 2.000 Chiclerosov in njihovih družin (več kot 10.000 domačih ljudi), ki delujejo na območju pragozda velikem 3,2 milijona hektarjev.
Ko žvečite Chiczo, podpirate preživetje Čiklerosov in njegove družine. Čiklero v zameno nadaljuje z ohranjanjem gozda, v katerem živijo on in njegova družina. Prav tako pa skrbijo za pljuča Zemlje – z pogozdovanjem deževenga pragozda.