Deli in natisni

color #000000
color #000000

4.12.2019

Vitamin C zadolžen za kar 15.000 nalog v telesu

Vsi smo že slišali zanj, zdi se nam, da ga dobimo dovolj, če spijemo kakšno limonado in pojemo pomarančo vsak dan. Resnica je popolnoma drugačna. Že ko limono ali pomarančo odtrgamo, ima naslednji dan v sebi 50% manj C vitamin. Le ta se iz dneva v dan kritično manjša in ko sadež končno zaužijemo, nikakor ne pokrijemo niti najmanjših zalog po C vitaminu, ki ga naše telo nujno potrebuje.


 

Dokazano je, da naše telo izkoristi kar 98% vitamina C v liposomski obliki, medtem ko lahko izkoristi le 15% vitamina C, ki ga zaužijemo v obliki tablet.
Vitamin C je priznan kot nujno potrebni vitamin za močan imunski sistem.
Nujno ga potrebujejo vsi športniki, tako rekreativni kot vrhunski, saj povzroči večji fizični napor oksidativno poškodbo mišičnega tkiva. Vitamin C deluje kot antioksidant in optimizira delovanje mišic. Liposomski vitamin C vzamemo vedno pred fizično aktivnostjo.

Zakaj je C vitamin tako zelo pomemben?

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob ter pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Vitamin C prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju,zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, obnovi reducirane oblike vitamina E, sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, ter povečuje absorpcijo železa.
Prof. dr. Borut Štruklja, mag. Farmacije s fakultete za farmacijo pravi, da je vitamin C hitro podvržen oksidaciji in razpadu, obenem pa lahko draži črevesno in želodčno sluznico. V liposomski obliki ne draži sluznice, se bistveno hitreje absorbira in doseže visoke koncentracije v krvi, se pravi, da ima maksimalni izkoristek.
Od sedaj naprej ima Ekolife natura tudi močnejši liposomski C vitamin z okusom ananasa. V dnevnem odmerku je 750mg vitamin C.
Dvignimo svoj imunski sistem in bodimo čez zimo polni energije.