Deli in natisni

color #000000
color #000000

15.10.2019

Kako ohranjati dobro umsko zmogljivost?

Vsakodnevni ritem in stres na delovnem mestu in v zasebnem življenju lahko vplivata na naše zdravje in počutje. Hitreje se utrudimo, naša zmogljivost upade, pojavita se izčrpanost in občutek nemoči. Za uspešno premagovanje dnevnih izzivov moramo dobro poskrbeti za svoje telo in um. Za ohranjanje umske zmogljivosti in vitalnosti so ključni ustrezna prehrana, gibanje, in kot se zadnje čase vse bolj poudarja, tudi dovolj spanja ter uživanje ustreznih dodatkov.


 

Spanje

Pomanjkanje spanja oslabi delovanje možganov, povzroča razdražljivost, potrtost, slabše pomnjenje in zbranost, slabšo storilnost. Včasih je veljalo, da potreba po spanju pomeni lenobo, in ljudje so se hvalili, kako malo spanja potrebujejo. Ta miselnost se spreminja, saj so tudi znanstvena dognanja pokazala pomen zadostnega in kakovostnega spanca. Optimalna količina spanca je odvisna od vsakega posameznika, raziskave pa so pokazale, da 7- do 9-urni spanec zagotavlja ustrezno zbranost, storilnost in dober vpliv na zdravje.

Prehranska dopolnila

Prehranska dopolnila lahko pomagajo podpreti našo telesno in duševno zmogljivost ter pripomorejo k temu, da se počutimo bolje, vitalnejše in sposobnejše. Delovno zelo aktivni ljudje, vegetarijanci in vegani, ženske med nosečnostjo in dojenjem, v času menopavze in po njej, pa tudi starejši ljudje imajo povečano potrebo po dopolnilih.
Za večjo umsko zmogljivost si lahko pomagamo s tonikom Vitaldoc Mentalstark, ki vsebuje vitamine, železo, ginko in ženšen. Kombinacija sestavin podpira umsko zmogljivost, normalno psihološko delovanje in živčni sistem.


 

Vitaldoc Mentalstark vsebuje ginko (Ginkgo Biloba) in ženšen, ki pomagata ohranjati in spodbujati kognitivne sposobnosti, ter pantotensko kislino, ki prispeva k umskim zmogljivostim. Vitamini B6, B12, niacin, tiamin in riboflavin prispevajo k delovanju živčnega sistema in ob podpori folata in biotina prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju. Tekoča oblika je priročna, saj ga lahko vmešamo v dnevni smuti, čaj ali pa preprosto zaužijemo samega.