Deli in natisni

color #000000
color #000000

5.9.2019

Joga z Zalo

Zala je urbana izvirska voda in linija nizkoenergijskih pijač ki predstavlja pestro izbiro za pogasitev žeje v različnih situacijah, še posebej pa pri športni dejavnosti. 


 

Dolgi dnevi, lahkotna oblačila, druženje s prijatelji v od sonca razgretem mestnem jedru, ki zvečer zaživi v utripu najrazličnejših dogodkov. Tu je pozno poletje, ki se preveša v jesen. To je čas, ko mesto spet malce zadiha in se napolni z novo energijo in pričakovanjem nečesa novega.


 

Da pa med druženji, usklajevanji urnikov za najrazličnejše dogodke in nove obveznosti vseeno ne bo preveč hektično, ti predlagamo, da si dan umiriš z lahkotno jogo, ki jo lahko izvajaš kar v mestnem parku, v objemu narave. Vse, kar potrebuješ, je blazina za jogo in miren kotiček v senci, kjer se lahko popolnoma sprostiš in se odklopiš od mestnega vrveža.

Za vsako vadbo je potrebno primerno ogrevanje in ohlajanje, poglejte kaj svetuje v Vodeni vadbi Urška Ahac, Zala ambasadorka. 
Seveda pa ne pozabi na hidracijo. Tudi med lahkotno vadbo izgubljaš več tekočine kot ponavadi, zato je pomembno, da popiješ vsaj 2,5l tekočine na dan. Zala ti je v boju proti dehidraciji na voljo v večih okusih, po vadbi pa ti še posebej priporočamo Zala isotonic - nizkoenergijsko negazirano brezalkoholno pijačo z okusom limone in grenivke. Vitamini in minerali, ki so dodani tej pijači, bodo v pomoč pri hidraciji in regeneraciji telesa, kombinacija limone in grenivke pa sta odličen par, ki zagotavlja osvežujoč okus.

Pa še nekaj nasvetov za jogo v naravi:

  1. Poišči ravno površino, ki je malo odmaknjena od mestnega vrveža in ti nudi senco.
  2. Obleci lahka oblačila, ki dobro dihajo. Bolj, kot se potiš, hitreje dehidriraš.
  3. Vadi zjutraj ali zvečer in se tako izogni najhujši vročini.
  4. Tudi če se ne potiš, tvoje telo še vedno izgublja vodo, zato pij večje količine vode kot ponavadi.
  5. S seboj vedno vzemi več vode, kot misliš, da jo potrebuješ.


 

Smo te navdušili nad idejo sproščanja z jogo v naravi? Odgovori na nagradni vprašanje, izpolni obrazec in se poteguj za eno izmed 20 Zala blazin za jogo.