Deli in natisni

color #000000
color #000000

5.9.2019

Nekoč ProBIO sedaj MikroBIO

Priljubljen izdelek Nutrilab ProBIO se odslej nahaja na prodajnih policah pod novim imenom: Nutrilab MikroBIO.


 

Sestava izdelka je popolnoma nespremenjena, saj še vedno vsebuje visoko število živih celic ter kar šest različnih sevov mlečnokislinskih bakterij (Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium breve in Bifidobacterium bifidum).
Do preimenovanja je prišlo, ker uporaba besed »probiotik«, »probiotični« in podobno na živilih in prehranskih dopolnilih po novem ni več dovoljena.
Izdelek MikroBIO zaradi svoje bogate sestave ostaja najboljša izbira za podporo črevesni mikrobioti, celulozna ovojnica kapsul pa zagotavlja odlično zaščito bakterijam pri prehodu skozi želodec. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance.

O mikrobioti

Z imenom črevesna mikrobiota, nekoč se je uporabljal izraz »mikroflora«, poimenujemo vse mikroorganizme v našem črevesju. Črevesna mikrobiota je od izrednega pomena za našo prebavo, presnovo in odpornost telesa. Črevesna mikrobiota sodeluje pri razgradnji hrane, pri presnovi ter preprečuje vstop škodljivim mikroorganizmom v telo.
Na ravnovesje črevesne mikrobiote lahko vplivajo sprememba okolja in prehrane, stres, okužbe ter uživanje antibiotikov in drugih zdravil (npr odvajal). Motnje zaradi porušenega ravnovesja se kažejo kot driska, napenjanje ali vetrovi, lena in neredna prebava.