Deli in natisni

color #000000
color #000000

31.7.2019

Zakaj prehranski dodatki?

Če se na kateri koli ravni ukvarjate s športom in ima pomembno vlogo v vašem življenju, vam lahko športni dodatki močno pomagajo dopolniti vašo dnevno prehrano. Tudi če se že prehranjujete zdravo in uravnoteženo prehrano.
 


 

Zakaj? 

Pravzaprav splošne smernice za prehrano športnika niso preveč drugačne od tistih, ki bi morale veljati za vse, tako sedeče kot aktivne. Pravila, ki določajo raznoliko, uravnoteženo prehrano, ne da bi pretiravali s količino in se vedno odločili za kakovostno, sezonsko in lokalno hrano nad predpakirano hrano.
In vendar je zaradi našega sodobnega načina življenja in vse bolj nezdrave in industrijske ponudbe živil pravilno prehranjevanje danes lahko izziv za vsakogar. Zato si samo predstavljajte, kako težko je športnikom, ljudem, ki imajo dnevno večje potrebe po posebnih hranilih.

Med športno aktivnostjo je zelo težko vzdrževati uravnoteženo prehrano, ki je zelo pomemben faktor za izvajanje aktivnosti na najvišjem nivoju. V nekaterih primerih je slabo prehranjevanje lahko škodljivo za splošne rezultate. Znanstveno razviti dodatki za določene funkcije lahko pomagajo pri procesu presnove in zagotavljajo pomembne hranilne snovi v optimalnem ravnovesju. To lahko vodi do hitrejšega vnosa v telo, kar je zelo pomembno med aktivnostjo le tega.