Deli in natisni

color #000000
color #000000

3.7.2019

Sijoča koža, lasje in močni nohti

Poletje je čas visokih temperatur, izpostavljanja sončnim žarkom in kopanja, ki našo kožo in lase ob nepravilni negi in nezdravi hrani še dodatno izsušijo. Posledica so krhki in suhi lasje brez sijaja, izsušena koža in lomljivi nohti.


 

Kako si torej pomagati?

Poleg zaščitnih sredstev, kot so zaščita pokrivala, kreme z visokim zaščitnim faktorjem, izogibanje prekomerni izpostavljenosti sončnim žarkom in negovalnim kozmetičnim izdelkom, je ključno, da kožo, lase in nohte nahranite od znotraj.

Pijte zadostno količino vode!

V vročih poletnih dneh je pomembno nadomeščanje izgubljene tekočine, saj se zaradi potenja poveča potreba po vnosu vode. Zato vam svetujemo, da imate vedno pri sebi stekleničko z vodo. V primerih hude dehidracije pa samo voda ni dovolj. Potrebno je nadomeščanje izgubljenih elektrolitov z rehidracijskimi raztopinami.

Zdrava prehrana

Uživajte čim več svežega sezonskega sadja in zelenjave ter nepredelanih živil ter se izogibajte prekomernemu vnosu sladkorja, soli in alkohola. Pretiran vnos sladkorja vodi k manj prožni (napeti) koži, vnos soli povzroči zastajanje vode v telesu, alkohol pa kožo dehidrira.
Zaradi hitrega načina življenja in uživanja večinoma predelane hrane v svoje telo ne moremo vnesti dovolj mineralov in hranilnih snovi, ki jih potrebujemo za ohranjanje sijoče kože, las in močnih nohtov. Najpomembnejšo vlogo pri tem imajo silicij, biotin in selen.

  • Silicij lasem zagotavlja trdnost in prožnost ter s tem preprečuje njihovo izpadanje. Redno uživanje silicija izboljša strukturo, poveča volumen in povrne naraven sijaj.
  • Biotin prispeva k ohranjanju zdravih las in kože.
  • Selen prispeva k ohranjanju zdravih las in nohtov.

Silicea Direct

Vse te tri ključne elemente vsebuje prehransko dopolnilo Silicea Direct z biotinom, selenom in silicijem, s sadnim okusom mareličnega pireja, ki pripomore, da bodo vaši lasje, koža in nohti okrepljeni od znotraj. Vsebuje gel silicijeve kisline, ki nase veže vodo, tako koža postane bolje hidrirana in napeta. Za doseganje vidnih rezultatov je potrebno uživanje ene vrečice dnevno. Gel lahko zaužijete kar neposredno ali pa ga vmešate v kozarec vode. 

Za ohranitev mladostnega in sijočega videza pa je pomembno tudi dobro počutje in pozitiven odnos do življenja. Skrb, jeza, žalost in napetost na obrazu rišejo globoke gube in na človeka negativno vplivajo. Zato negujte svoje telo in bodite srečne, saj boste le tako lahko zasijale v svoji najlepši podobi.