Deli in natisni

color #000000
color #000000

Rastemo s športom

Rastemo s športom je dm iniciativa za gibanje osnovnošolskih otrok. Zasnovali smo jo ob svoji 25-letnici, z njo pa želimo naše male junake spodbuditi h gibanju, športnemu udejstvovanju in medsebojnemu druženju. Vseslovensko dm iniciativo so že podprli člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije, vse izvajalce športnih dejavnosti pa vabimo, da se nam pridružite pri spodbujanju mladih k aktivnemu življenjskemu slogu.

Se še spomnite, kako je bilo včasih, ko smo veliko prostega časa preživeli zunaj, »kradli« zemljo, skakali gumitvist in igrali med dvema ognjema? Bilo nam je lepo, veliko smo se gibali ter obenem razvijali svojo socialno in čustveno plat. S športnim udejstvovanjem razvijajo otroci svoje spretnosti, veščine, pridobivajo pomembne življenjske izkušnje, razvijajo svoje interese in oblikujejo samopodobo. Prav to želimo omogočiti tudi našim otrokom. Zato bomo med junijem in oktobrom 2018 s pomočjo 25 izvajalcev športnih dejavnosti enkrat tedensko po različnih krajih Slovenije izvajali brezplačne športne urice za otroke.

»Veselimo se, da si bomo telovadnico tokrat lahko delili z otroki, jih motivirali in navduševali nad športnimi aktivnostmi. Sami si ne predstavljamo vsakdana brez športa in upamo, da nad gibanjem in druženjem ob športu navdušimo še koga,« se nad iniciativo navdušujejo člani Košarkarske zveze Slovenije, ki jih šport spremlja na vsakem koraku.


 

Prijavite svoje otroke na brezplačne športne urice 

25 organizacij po vsej Sloveniji bodo v sklopu vseslovenske dm iniciative otrokom pomagale rasti s športom. dm je za namen izvajanja športnih uric organizacijam predal finančno podporo v skupni vrednosti 25.000 EUR. TUKAJ si lahko ogledate seznam organizacij, lokacije in termine športnih uric.  

  


 

Iniciativo podpirajo številni znani obrazi 

Iniciativo za gibanje že podpirajo številni vrhunski športniki: člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije, med katerimi so Goran Dragić, Klemen Prepelič in Deja Doler Ivanović, boksar Dejan Zavec, atleta Anita Horvat in Luka Janežič, plavalec Matjaž Markič, kolesar Primož Roglič ter profesionalni borec Denis Porčič. Svojo podporo in spodbudo vadečim otrokom bodo posamezni podporniki izkazali tudi z obiskom športnih uric po različnih slovenskih krajih.