Iz filozofije podjetja izhaja, da delujemo družbeno odgovorno in soustvarjamo kakovostne aktivnosti, ki prispevajo lokalnemu okolju; zato se v dm-u neprestano trudimo delovati zgledno in za sodelavce ustvarjati okolje, ki je prijetno za delo. Cilj dosegamo z najrazličnejšimi pobudami, izobraževanji, dogodki in aktivnostmi za vse sodelavce.

Razvoj sodelavcev

Za kvalitetno opravljanje dela je nujno zadovoljstvo na delovnem mestu, ki ga dosegamo tudi s ponudbo najboljših možnosti za strokovni in osebni razvoj. Pomembno je ustvariti okolje, v katerem se vsak posameznik in vsi sodelavci skupaj počutijo sprejete in dobrodošle. Trudimo se ustvarjati okolje, ki vsem sodelavcem ponuja enakovredne možnosti za uspešno opravljanje dela in doseganje kariernega in osebnega razvoja.

Usposabljanja ustvarjamo izhajajoč iz potreb sodelavcev, zato svojo ponudbo pogosto dopolnimo s predavanji izven delovnega časa. Tovrstna predavanja zajemajo tudi teme, ki zadevajo življenje izven delovnega mesta. Osredotočamo se na upravljanje osebnih financ, tečaje ličenja in kuharskih veščin ter teme, za katere sodelavci izrazijo interes.


 

Promocija zdravja na delovnem mestu

Velik poudarek dajemo promociji zdravja na delovnem mestu. Zagotovo je to pomemben košček sestavljanke pri zagotavljanju dobrega počutja na delovnem mestu. Že pri prihodu sodelavca v podjetje se na vseh področjih dela v dm-u daje poudarek pravilni ergonomiji pri opravljanju nalog delovnega mesta. Tako se vsak novo zaposleni od začetka dela priuči preventivnih ukrepov, ki zagotavljajo, da bo tudi v prihodnje naloge opravljal na, sebi in drugim, varen način. Sodelavce usposabljamo na področju prve pomoči, ki se ji posvetimo v mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti. Spodbujamo razgibavanje na delovnem mestu, tako s skupinskimi kot individualnimi oblikami razgibavanj.


 

Povezovanje sodelavcev

Zavedati pa se je potrebno, da nam prijetnega delovnega okolja ne bi uspelo uspešno ustvarjati brez povezanosti in medsebojne sinergije med vsemi sodelavci. Zato dajemo velik poudarek dogodkom, na katerih imajo sodelavci priložnost za sproščeno druženje in utrjevanje vezi. Vsakih 5 let organiziramo Družinski dan, ki je celodnevno praznovanje delovanja dm-a v Sloveniji. Dogodek zaznamujejo zabava in aktivnosti za vse starosti, glasba ter predvsem druženje sodelavcev in njihovih družin. Spodbujamo udeležbo sodelavcev na večjih športnih prireditvah, kjer podpiramo tudi dobrodelni namen prireditve in se družimo ob športni aktivnosti. Vsakoletno za sodelavce ob različnih priložnostih organiziramo neformalna druženja, ki vključujejo športne aktivnosti, pogostitve, razvedrilni program, veliko smeha in zabave.

Skupaj zmoremo več! 

Želimo si, da so vsi sodelavci informirani o novostih in spremembah v podjetju, zato večkrat letno izdamo interni časopis. Vse članke časopisa prispevajo naši sodelavci, vsebine pa so zanimive in pokrivajo različna področja tako znotraj kot izven delovnih področij zaposlenih, ter pripomorejo tudi k samemu razvoju podjetja.

Uspešnost in prepoznavnost podjetja dm kot delodajalca se je pokazala tudi pri doseženem 3. mestu v kategoriji velikih podjetij na izboru za najboljšega delodajalca Zlata nit 2017.
Utrinke naših skupnih trenutkov, sodelovanj v dobrodelnih akcijah, udeležb na prireditvah in dogodkih ter druge aktivnosti si oglejte TUKAJ!