Deli in natisni

color #000000
color #000000

5.4.2018

Recept za bananin kruh s čokolado

Bananin kruh v drugačni izvedbi. Sočen, sladek in mehak, da se kar stopi v ustih. Brez glutena in dodanega sladkorja. V "ne-čokoladni" izvedbi primeren že od šestega meseca naprej.


 

Izvedba bananinega kruha po receptu Gurmančka Gala je brez glutena in dodanega sladkorja. Ravno zaradi tega je primerna tudi za najmlajše člane družine in odlična izbira kot vmesni prigrizek, posladek ali samostojni obrok ob Gurmančkovem kompotu.
Gurmančkom, ki so že dopolnili prvo leto starosti, pa lahko v bananine kruhke dodate čokolado. Ta naj bo s čim višjim deležem kakava. Sama sem izbrala čokolado z 90% kakava. Le te vsebujejo najmanj sladkorja in drugih nepotrebnih dodatkov.


 

Za 6 mini bananinih kruhkov potrebujete:

• 1 večjo (zelo zrelo) banano (bolj ko bo zrela, bolj sladki bodo kruhki)
• 1 jajce
• 40g dmBio kokosovega masla
• 4 jedilne žlice grobe dmBio kokosove moke
• 1 kavno žličko cimeta
• 1 kavno žličko dmBio vanilije v prahu
•1 kavno žličko dmBio vinskega kamna
izbirno:
• 1 jedilno žlico nasekljane čokolade (90% delež kakava)

Banano olupite in jo s paličnim mešalnikom spasirajte v bananin pire. Dodajte jajce, stopljeno dmBio kokosovo maslo, vanilijo in cimet. Vse sestavine dobro premešajte. Nato dodajte kavno žličko dmBio vinskega kamna in med mešanjem počasi in postopoma vmešajte 4 jedilne žlice dmBio kokosove moke.
Ko so vse sestavine dobro premešane, z jedilno žlico napolnite 6 modelčkov za mafine. Najboljši so silikonski, saj se tako masa ne bo prijela na podlago.
Po vrhu posujte nadrobljeno pravo čokolado.


 

Mafine v ogreti pečici na 180°C pecite 30 minut. Da so pečeni, preverite z zobotrebcem. Če zobotrebec po tem, ko ste ga potisnili v mafin, ostane suh, so bananini kruhki pečeni.
Bananine kruhke postrezite ohlajene. V hladnem in suhem prostoru vam brez težav zdržijo vsaj 3 dni. Lahko pa jih tudi zamrznete.

NASVET!

Pri nakupu kokosove moke bodite pozorni, da je le ta nežveplana. Ker dmBio linija ponuja izdelke brez dodanih konzervansov, barvil, ojačevalcev okusa in gensko spremenjenih organizmov, je odlična izbira, kadar želite vašim malčkom ponuditi kvalitetna in zdrava živila.