Deli in natisni

color #000000
color #000000

3.3.2017

Z igro do dobre volje: ideje za zabavo za dojenčka

Ugotavljanje okusa kašic za dojenčka, previjanje lutk v rekordnem času in ugibanje obsega trebuha mamice … tako bo zabava gotovo uspela.

Za popolno zabavo za prihajajočega dojenčka potrebujemo le veliko prijateljic, ki želijo praznovati čudovit dogodek, pri tem pa nam lahko pomaga tudi nekaj nasvetov. Mi smo zbrali nekaj najbolj priljubljenih iger za zabavo za dojenčka.
 

 

Mamica ugiba 

Koliko plenic bo potreboval dojenček? Kdaj bo prišel prvi zobek? Kdaj bosta imela starša prvič spet lahko večer samo zase? Kakšna bo prva beseda? Na ta in podobna vprašanja odgovori bodoča mamica, odgovore pa zapišemo na majhne listke, ki jih nato zapremo v posebno škatlo ali skrinjico. Za prvi rojstni dan se prijateljice zopet zberejo in odprejo skrinjico, da vidijo, koliko stvari je mamica uganila.

Posrečena igra, ki nam obenem daje tudi dober razlog za ponovno srečanje prijateljic.

Prepoznavanje slik dojenčkov 

Vsaka gostja prinese s sabo svojo sliko, ko je bila še dojenček, in jo prilepi na steno ali tablo, bodoča mamica pa mora ugotoviti, katera slika pripada kateri gostji. Če svojo nalogo dobro opravi, prejme manjšo nagrado.

Zelo zabavna igra, pri kateri lahko z ugibanjem sodelujejo tudi gostje.

Pitje iz stekleničke 

Tudi pitja iz stekleničke se je treba naučiti. Vsaka gostja dobi svojo stekleničko za dojenčka, napolnjeno z mlekom, sadnim sokom ali brezalkoholnim koktajlom, nato pa mora vsebino čim prej spiti. Kdor prvi spije celo steklenično, zmaga.

Skupinsko pitje iz stekleničk za dojenčka je nujno treba tudi fotografirati. Smeh je zagotovljen!

Ugotavljanje okusa kašice 

Bodoči mamici je treba zavezati oči, nato pa naj okuša različne vrste kašic za dojenčka, ki ji ga ponudijo gostje. Po vsakem ugotovljenem kozarčku kašice prejme pokuševalka majhno darilce.

Igra, ki je gotovo stvar okusa.

Barvanje bodijev za dojenčka 

Vsaka gostja lahko oblikuje en bodi za dojenčka. Potrebujemo enobarvne bodije (najbolje bele), barve za tekstil, slike za likanje na blago, gumbe, našitke in številne druge dodatke.

Kot rezultat dobimo veliko osebnih spominov tako za mamico kot za dojenčka.