Deli in natisni

color #000000
color #000000

6.12.2019

Najboljša prijateljica vašega dojenčka, pogosto pa tudi vaša

Včasih je resnično neverjetno, kako lahko tako drobna stvar, kot je duda, vzbuja toliko zanimanja in pozornosti, pa tudi razprav, in to še preden jo sploh začnemo uporabljati. „Ne uporabljajte je, otrok bo imel krive zobe,“ vam svetujejo dežurni strokovnjaki, največkrat še preden jih prosite za nasvet. „Takoj jih kupi kar deset, verjemi, potrebovala jih boš, ko boš to najmanj pričakovala. In upaj, da je otrok ne izgubi,“ pa so besede mamice, ki še ni pozabila neprespane noči, ki je sledila izgubi dude med popoldanskim sprehodom. „Bolje, da žveči dudo kot prst … Po drugi strani pa so to tudi dodatni stroški … Ampak prsti so pogosto umazani … Hm, ampak tudi dudo je treba umivati in sterilizirati. Ah, nismo čisto prepričani, kako bi vam svetovali,“ pa razpredajo tisti, ki so preizkusili obe rešitvi, a se še niso odločili, katera se jim zdi boljša in bolj praktična. In tako se mnenja vrtijo v krogu, ne da bi odgovorila na večno vprašanje – ali moj dojenček potrebuje dudo?


 

Enotnega odgovora, ki bi veljal za vse, pravzaprav ni. Starši so tisti, ki čutijo, kaj je najboljše za njihovega otroka, in sprejmejo odločitev že precej zgodaj, že v prvih mesecih otrokovega življenja. Tisti, ki se odločijo za dudo, so nato priča ustvarjanju posebnega zavezništva, ki tesno poveže otroka, mater in dudo. Duda otroku nudi tako zelo želeno pomiritev in občutek varnosti, kadar ju potrebuje, obenem pa tudi staršem omogoči, da si za nekaj trenutkov oddahnejo.
Izbira dude ni preprosta. Prav gotovo si vsi starši želijo izbrati tisto najboljšo, najpriročnejšo in najvarnejšo za pravilno rast in razvoj svojega malčka. Philips Avent pogosto postane njihova prva izbira – nudi namreč obsežno ponudbo dud, prilagojenih različnim obdobjem, privlačnih dizajnov, vzorcev in barv, vse pa imajo skupno lastnost, da so izdelane iz varnih materialov, omogočajo enostavno vzdrževanje in sterilizacijo ter se odlikujejo z vrhunsko kakovostjo, razvito v sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki in materami.


 

Dude Ultra Air so namenjene dojenčkom s posebej občutljivo kožo – lahek ščitnik s štirimi velikimi odprtinami za zrak omogoča kar največji pretok zraka in tako nežno otroško kožo ščiti pred vlago in draženjem. Dude Ultra Soft z inovativno tehnologijo FlexiFit in mehkim ter prožnim ščitnikom se prilagodijo naravni obliki dojenčkovega obraza in nosijo naslov najmehkejše dude. Dude Classic vas bodo navdušile s čudovitim domišljijskim in pisanim dizajnom, pa tudi prilagodljivim cucljem simetrične oblike, ki sledi razvoju otrokovega neba, zob in dlesni. Za nekoliko večje ljubitelje dud je na voljo tudi duda Freeflow, ki je namenjena otrokom, starejšim od 18 mesecev, in je posebej odporna proti ugrizu, obenem pa sledi razvoju zob in dlesni.
Izjemna ponudba dud in drugih izdelkov za nego in skrb za otroka je še en pokazatelj Philipsove zavezanosti iskanju najboljših rešitev, ki spremljajo starše in njihove malčke v vseh pomembnih obdobjih razvoja in odraščanja.