Deli in natisni

color #000000
color #000000

24.10.2019

Bio čaji za dojenčke in doječe matere

Herba Medica bio čaji so naravna zakladnica zelišč in suhega sadja, pridobljenih po postopkih, ki ustrezajo bio pridelavi. Kvaliteta surovin se preverja na vseh korakih, od posaditve rastlin, do žetve, procesiranja in končnega pakiranja, da se minimizira možnost kontaminacije s pesticidi in težkimi kovinami. Vse sestavine so iz kontrolirane ekološke pridelave. 


 

Bio čaj za dojenčke ter bio čaj za doječe matere spadata med zeliščne čaje, ki so osvežilni napitki prijetnega vonja, okusa in barve ter blagodejno delujejo na naš organizem. Hkrati so vir vitaminov in zdravilnih naravnih učinkovin, ki jih organizem sprejema v neškodljivih količinah.


 

Bio čaj za dojenčke

Bio čaj za dojenčke, eden prvih proizvedenih v Sloveniji in je namenjen našim dojenčkom in malčkom. Je uravnotežena mešanica zeliščnega čaja iz komarčka, janeža, kamilice in kumine. Učinkovine izbranih zelišč pomagajo premagovati napenjanje in pomirjajo težave, povezane s prebavo. Predvsem komarček in janež sta poznana po tem, da uravnavata prebavo in pomagata blažiti napenjanje in vetrove. Čaj je prijetnega okusa zato ga po možnosti ne sladkajte.

Bio čaj za doječe matere

Bio čaj za doječe mamice pa je odličen za pospešitev izločanja mleka. S pitjem čaja, ki je blagega in prijetnega okusa, doječe mamice hkrati nadomeščajo tekočino, izgubljeno z dojenjem. Čaj vsebuje zel navadnega sporiša, plod navadne kumine, plod grenkega navadnega komarčka, plod janeža, list poprove mete ter cvet kamilice. Zel sporiša vsebuje učinkovine, ki povečujejo izločanje mleka. V ljudski medicini se tudi plodovi komarčka in kumine uporabljajo za pospešitev izločanja mleka pri doječih materah. Listi poprove mete pa vsebujejo učinkovine, ki delujejo pomirjevalno. Poleg tega učinkovine listov poprove mete ter plodov kumine in komarčka prek materinega mleka blažijo prebavne krče in napenjanje pri dojenčku, ki so posledica nepravilne prehrane mamice.