Deli in natisni

color #000000
color #000000

29.8.2019

5 trajnostnih razlogov, zakaj izbrati ekološke plenice babylove

Za okolje so sicer daleč najboljše dobre stare plenice iz blaga, vendar so v zapolnjenem vsakdanu mam vse prej kot uporabne. Na srečo vam lahko čas prihranijo ekološke plenice, ki vas bodo med drugim prepričale z vsemi prednosti navadnih plenic za enkratno uporabo.


 

Surovine iz gozdov
 

Ekološke plenice so izdelane iz obnovljivih in naravnih surovin. Celuloza prihaja z območij odgovornega gospodarjenja z gozdovi, zunanji del pa je iz viskoze in bambusa.
 

Prijazne do okolja in dojenčkove kože 


Uporaba ekoloških plenic, ki ne vsebujejo klora in lateksa, pozitivno vpliva tako na okolje kot tudi na občutljivo dojenčkovo kožo. Tako kot navadne plenice za enkratno uporabo tudi ekološke poskrbijo za suhost, ritke pa ne dražijo s škodljivimi ali alergenimi snovmi. 


 

Z ekološkimi plenicami naravno do suhosti
 

Okolju prijazne plenice prepričajo tudi z lastnostmi, značilnimi za navadne plenice za enkratno uporabo: tekočino popolnoma zadržijo v vpojnem jedru. Zahvaljujoč idealni prilegajoči se obliki in prilagodljivim trakovom med nošenjem poskrbijo za prijeten občutek na koži.


 

Odvrzite in prihranite z elektriko 


Ekološke plenice za enkratno uporabo so energetsko učinkovitejše kot plenice iz blaga – predvsem, ko gre za porabo elektrike doma. Gore plenic v pralnem in sušilnem stroju pripomorejo k veliki porabi energije.

 

Več časa za mamico 

Če bi s plenicami radi nekaj storili za prihodnost svojega in otroka ter hkrati imeli več časa zase, so ekološke plenice vsekakor popolna alternativa. Kakor plenice iz blaga tudi te varujejo okolje – pri zlaganju, pranju in menjavanju pa razbremenijo tudi zapolnjen urnik mamice.