Deli in natisni

color #000000
color #000000

16.8.2019

Stekleničke Philips Avent za nepozabno izkušnjo hranjenja dojenčka

Kolike ali trebušni krči se pri otrocih največkrat pojavljajo v obdobju od treh tednov do treh mesecev starosti. Čeprav dojenčku ne škodijo, izzovejo nemir in jok, ki staršem povzročata strah, žalost, stres in nervozo.

Kolike ali trebušne krče najpogosteje povzroča požiranje zraka med hranjenjem, ki ga dojenček nato ne izloči v celoti s spahovanjem.

Kako prepoznati trebušne krče?
 

Trebušne krče je lahko prepoznati: čeprav je dojenček sit in spočit, izzovejo pogost in neutolažljiv jok ter se običajno pojavljajo v istem delu dneva. Dojenčki, ki jih mučijo krči, usločijo hrbet in pritegnejo noge k trebuhu, da bi ublažili bolečino. Zdravilo proti trebušnim krčem ne obstaja, poznamo pa načine, s katerimi jih lahko preprečimo ali ublažimo.


 

Starši dojenčke največkrat mirijo z božanjem, nežno masažo trebuščka s krožnimi gibi v smeri urnega kazalca in s toplimi oblogami na trebuhu. Poleg tega so starši, ki otroka hranijo po steklenički, zelo previdni pri izboru stekleničke, saj lahko inovativne rešitve prav tako pomagajo ublažiti ali preprečiti krče.

Inovativna steklenička Philips Avent
 

Ker se strokovnjaki pri znamki Philips Avent zavedajo, da krči med hranjenjem prizadenejo kar 10 do 40 odstotkov dojenčkov pri starosti šest tednov, in želijo pomagati staršem in otrokom pri preprečevanju teh težav, so razvili novo, inovativno stekleničko proti krčem. Njena skrivnost je v posebnem ventilu AirFree, nameščenem znotraj stekleničke, ki poskrbi, da je cucelj napolnjen z mlekom in ne z zrakom. Na ta način pomaga, da dojenčki med hranjenjem pogoltnejo kar najmanj zraka.


 

Z uporabo ventila AirFree je cucelj stekleničke napolnjen z mlekom brez zraka, tudi ko je steklenička v vodoravnem položaju, zato je steklenička zelo primerna za hranjenje v pokončnem položaju, ki je tako udobnejši za starše in malčke. Po zaslugi posebnega dizajna je ventil AirFree sestavljen iz enega samega dela ter je preprost za čiščenje in namestitev na stekleničko. Uporabljate ga lahko tudi z drugimi stekleničkami Avent proti krčem v različnih velikostih in z različnimi cuclji proti krčem.
Steklenička je zasnovana tako, da pomaga mamam, ki kombinirajo dojenje in hranjenje po steklenički. Izdelek so razvili zdravstveni strokovnjaki v sodelovanju s starši, pri čemer so upoštevali njihove potrebe, da bi hranjenje otrok naredili enostavno in prijetno tako za starše kot za malčke.