Deli in natisni

color #000000
color #000000

16.8.2019

Ne gre zgolj za mit: dojenje in hranjenje po steklenički lahko kombiniramo

Vse mamice in očki se na začetku svoje dogodivščine, imenovane starševstvo, srečujejo s pomembnim vprašanjem o načinu hranjenja otroka. Splošno sprejeto dejstvo je, da je dojenje najboljši začetek za vsakega otroka, saj ima materino mleko nezamenljivo vlogo v otrokovi rasti in razvoju. Poleg tega da gre za najbolj zdravo izbiro, je dojenje tudi izjemno praktično, saj je hrana za dojenčka vedno dostopna in ustrezne temperature.
 


 

Dojenje je prednost in hkrati tudi velik izziv
 

Toda ne glede na to, kako praktično je, dojenje prinaša tudi določene izzive. Privajanje na dojenje je včasih precej zahtevno, za mamico je lahko psihično in fizično naporno, prav tako za preostale družinske člane, včasih pa je tudi boleče. Vendar je z veliko vztrajnosti in podpore mogoče vse to obvladati, čeprav ima mamica tudi v tem primeru pred sabo dodaten izziv – dokler doji, težko pusti dojenčka v oskrbi nekoga drugega, saj ga lahko samo ona nahrani.
V takšnih situacijah je lahko v pomoč Philips Avent s svojo obsežno ponudbo stekleničk linije Natural, ki omogočajo kombiniranje dojenja in hranjenja po steklenički. Mamica lahko na ta način tudi v tem obdobju izkoristi kakšen trenutek zase in odide na kavo s prijateljicami, gre po nakupih ali se preprosto potopi v sproščujočo kopel. Otroka v tem času nahrani očka ali druga bližnja oseba, pri čemer pa se dojenček ne navadi na stekleničko, zaradi česar bi pozneje odklanjal dojenje.


 

V čem je skrivnost?
 

V posebnem širokem cuclju, ki s svojo obliko posnema materine prsi in ga otrok med hranjenjem zagrabi na enak način, kot bi zagrabil prsno bradavico. Cucelj ima tudi izjemno mehko teksturo, fleksibilen spiralni dizajn pa v kombinaciji z edinstvenim udobnim vzorcem cvetnih listov omogoča bolj naravno hranjenje brez zvijanja cuclja. Edinstvena oblika stekleničke omogoča enostavno držanje, tudi kadar gre za otroške rokice. Pomembno je tudi, da so deli stekleničke združljivi s številnimi drugimi izdelki iz Aventove ponudbe – stekleničko lahko na primer kombinirate s prsno črpalko za še hitrejše in preprostejše hranjenje dojenčka.


 

Kolike
 

Mnogi starši se pri hranjenju po steklenički najbolj bojijo kolik oziroma krčev, ki se najpogosteje pojavijo pri otrocih v starosti od treh tednov do treh mesecev. Krče povzroča požiranje zraka med hranjenjem, ki ga dojenček nato ne izloči v celoti s spahovanjem. Takšni krči dojenčku ne škodijo, izzovejo pa nemir in jok, ki staršem povzročata strah, žalost in nervozo.

Steklenička proti krčem
 

Strokovnjaki pri znamki Philips Avent želijo staršem nuditi dodatno gotovost pri preprečevanju krčev, zato so razvili novo, napredno stekleničko proti krčem. Njena posebnost je inovativni ventil AirFree, nameščen znotraj stekleničke, ki poskrbi, da je cucelj napolnjen z mlekom in ne z zrakom. Zrak tako ostane zunaj otrokovega trebuščka, kar ublaži krče, napihnjenost, polivanje in potrebo po spahovanju. Celo kadar je steklenička v vodoravnem položaju, ventil AirFree pomaga, da se cucelj polni z mlekom in ne zrakom. Steklenička je zato odlična za hranjenje v katerem koli položaju, zlasti vodoravnem.
Uporaba stekleničke Philips Avent proti krčem je preprosta, posebni ventil AirFree pa se lahko uporablja tudi z drugimi Aventovimi stekleničkami proti krčem različnih velikosti in hitrosti pretoka v cucljih. Tako kot preostale izdelke Aventove ponudbe so tudi to stekleničko zasnovali zdravstveni strokovnjaki, ki so prisluhnili potrebam staršev, saj želijo, da je hranjenje otrok enostavna in prijetna izkušnja tako za starše kot za njihove malčke.