dm svoje kupce ozavešča o škodljivosti plastičnih vrečk

V podjetju dm drogerie markt Slovenija smo že februarja 2012 pričeli z akcijo, s katero smo želeli izboljšati ozaveščenost svojih kupcev o škodljivosti plastičnih vrečk do okolja, zato smo se v svojih poslovalnicah poslovili od brezplačnih vrečk in kupcem sedaj ponujamo okolju prijaznejše vrečke. 

V naših prodajalnah lahko izbirate med bombažnimi, bambusovimi in trajnostnimi vrečkami za večkratno uporabo s simpatičnimi motivi. Vrečke za večkratno uporabo so na voljo v dveh dimenzijah, vse pa so iz minimalno 80% recikliranega materiala.  Za manjše nakupe so vam na voljo tudi običajne nakupovalne vrečke, ki so narejene iz minimalno 80% recikliranega materiala, ob proizvodnji pa se ustvari 60% manj CO2.  

Plastične vrečke veljajo za simbol onesnaževanja, saj imajo za okolje dolgoročne posledice, zato želimo svoje kupce ozavestiti o škodljivosti vrečk in jih spodbuditi k uporabi okolju prijaznejših. Kako škodljive so plastične vrečke, se zaveda tudi predsednica društva Ekologi brez meja in ena od vodij akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu, Petra Matos: »Plastične vrečke so simbol potrošništva. Narejene so iz neobnovljivih naravnih virov, kot sta nafta in zemeljski plin. Ključno je, da se ljudje zavemo, kako veliko pripomoremo k čistejšemu okolju, če pri blagajni ne vzamemo plastične vrečke. Veseli smo, da so začele trgovske verige, kot je dm, v praksi uresničevati, kar je prijaznejše do okolja.« 

S ponudbo ekološke trajne vrečke iz bambusa si prizadevamo zmanjšati svoj ekološki odtis. Bambus, tako imenovani »zeleni bombaž«, je najhitreje rastoča rastlina na svetu. Za svojo rast ne potrebuje pesticidov in umetnih gnojil in je obenem tudi zelo hitro obnovljiv naravni vir, ki se obnovi v štirih do sedmih letih.