Deli in natisni

color #000000
color #000000

17.6.2019

dm korak do zmage

Na košarkarski tekmi slovenskih reprezentantk zbrali novih 1600 korakov


 

V petek, 14. junija, so se v dvorani Poden v Škofji Loki slovenske reprezentantke v košarki pomerile proti svojim slovaškim kolegicam. Tekma se je imenovala dm korak do zmage. Rek «nomen est omen« se je izkazal za resničnega – Slovenkam je v nekaj korakih res uspelo zmagati.

Korake podarili tudi gledalci

Gledalci tekme, bilo jih je 400, pa so se v odmoru med obema polčasoma po pozivu moderatorja pridružili iniciativi dm-a Združimo korake ter tako ne le dobro navijali za slovenske tekmovalke, temveč naredili tudi nekaj dobrega. Vsak izmed njih je naredil 4 korake, dva v levo in dva v desno. Vsi skupaj torej 1600 korakov (400 x 4), ki smo jih takoj po tekmi dodali k skupnemu seštevku korakov akcije Združimo korake.


 

Združimo korake

Združimo korake za otroške nasmehe je vseslovensko gibanje, ki ima cilj ozaveščati vse Slovence in Slovenke o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja in seveda aktivnega življenjskega sloga.
dm v letu 2019 namreč z različnimi aktivnostmi zbira korake, ki jih bo nato spremenil v donacijo za uravnotežene prehranske izdelke iz svoje ponudbe in jih podaril osnovnim šolam po Sloveniji. Cilj je zbrati 30.000 otroških nasmehov.
dm je na tekmi poskrbel tudi za poslikavo obrazov slovenskih navijačev in za mini presenečenja med tekmo.