Deli in natisni

color #000000
color #000000

Ko se nam pridruži kuža

Čeprav se pasme psov med seboj razlikujejo v 1001 stvari, so določene stvari vendarle skupne vsem. Poleg seznama stvari, ki jih potrebujejo, pa ne pozabite tudi na zvrhan koš ljubezni.

  

Kaj potrebuje moj štirinožni prijatelj?

Ovratnica ali oprsnica: Prilagojena mora biti velikosti in starosti psa. Ovratnice so na voljo v različnih oblikah in modelih, izbirate pa lahko tudi med različnimi materiali, na primer usnjem in najlonom.
Povodec: Najpomembnejše je, da pri izbiri povodca upoštevate težo psa. V osnovi ločimo tri tipe povodcev glede na njihov namen, in sicer sprehajalne oz. klasične, fleksibilne in sledne povodce.

  • Prvi so namenjeni sprehajanju psov v mestu oziroma tam, kjer kosmatinci nimajo na voljo dovolj prostora za prosto gibanje.
  • Fleksibilni povodci živali omogočajo več gibanja, saj se fleksibilna vrv samodejno prilagaja razdalji, ki jo prehodi. Primerni so za območja, kjer ima pes več prostora za prosto gibanje in tek, a mora kljub temu ostati privezan na povodcu. Poleg tega imajo takšni povodci priročno tipko za takojšnjo zaustavitev vrvi.
  • Sledni povodci se običajno uporabljajo pri dresuri psov v pasjih šolah. Za razliko od fleksija se ne navija, a je lahko veliko daljši.

Ustrezna hrana in posode za hranjenje: Če ste lastnik večjega psa oz. boste to v kratkem postali, vam priporočamo posodo, ki jo boste lahko postavili na nekoliko višje mesto, vašemu kosmatincu pa se pri hranjenju ne bo treba toliko sklanjati.
Odeja, blazina ali ležišče za psa: Vsak pes potrebuje kotiček, kamor se bo lahko umaknil, si spočil in zadremal.
Izdelki za nego: Izbirajte jih glede na dlako vašega kosmatinca. Če je ta dolga in gosta, boste potrebovali krtačo, glavnik ali strižnik. Priporočamo, da imate vedno pri roku tudi šampon za pse, klešče za odstranjevanje klopov ter komplet prve pomoči za hišne ljubljenčke.
Igrače za pse: S svojim hišnim ljubljenčkom preizkusite različne igrače in pripomočke za igro. Tako boste najbolje videli, kaj mu najbolj ugaja in kakšne igrače so zanj najbolj primerne.