Deli in natisni

color #000000
color #000000

Kako mačko navaditi na mačje stranišče?

Večina že majhnih muc se hitro nauči na uporabo mačjega stranišča, saj posnemajo svojo mačjo mamo.


 

Kljub temu pa smo poiskali nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč, če se vaša muca še privaja na novo okolje in ji uporaba mačjega stranišča dela težave:

  • Omejite prostor. Prvih nekaj dni naj bo muca ali muc v omejenem prostoru, mačje stranišče pa v neposredni bližini.
  • Skrbno izberite velikost mačjega stranišča. Ko je muca še majhna, uporabite stranišče z dovolj nizkimi stranicami, da lahko brez težav spleza v in iz mačjega stranišča.
  • Mačje stranišče postavite na mirno mesto, ne pa na prostor, kjer pogosto hodite oz. kjer se veliko dogaja.
  • Ohranjajte čistočo. Pogosto se zgodi, da tudi starejše mačke ne uporabijo mačjega stranišča, če je umazano. Stranišče redno čistite in poskrbite, da ne bo imelo neprijetnih vonjav. Veliko vlogo pri tem ima tudi primerna izbira mačjega posipa.

Vir: https://cat-world.com
Priporočamo: Za magično čistočo mačjega stranišča priporočamo posip za mačke Magic clean.
Magic clean je plastični posip za mačke v obliki majhnih kroglic bele in modre barve. Je izjemno vpojen in odlično zadržuje neprijetne vonjave. Magic clean se ne praši, zato ga mačke ne bodo raznašale po celotnem stanovanju.
Kako deluje?
Magic clean se ne sprijema v grudice, temveč deluje po principu vpijanja in usedanja urina na dno mačjega stranišča, medtem ko iztrebke blata odstranimo z lopatico za mačje stranišče.
Vpijanje omogočajo bele kroglice, medtem ko modre preprečujejo širjenje neprijetnih vonjav.
Vsebina 3,8L zadostuje za nasutje v srednje veliko mačje stranišče in deluje do mesec dni, ob normalni uporabi ene mačke. Po približno mesecu dni se celoten posip zavrže v ustrezen zabojnik. Priporočamo, da pred novim nasutjem posipa mačje stranišče razkužite in dobro očistite.