Deli in natisni

color #000000
color #000000

11.4.2019

Lepotni intervju: Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenja Max Factor

Tina Fabjan je v svetu ličil in mode dobro poznan obraz. Veliko je ustvarjala v filmskem in modnem svetu, podpisala se je pod mnoge lepotne tutoriale, modne dogodke in delavnice z ličenjem, danes pa postavlja na prvo mesto žensko, ki se ponovno odkriva. Kot Vodja umetnikov ličenja Max Factor zagovarja dejstvo, da je vsaka ženska unikat in da se tega mora zavedati. Tino lahko v živo spoznate v soboto, 13. 4. 2019, v dm prodajalni v CityParku v Ljubljani. Vsem obiskovalkam bo delila svoje znanje in jih brezplačno naličila.


 

1. Kmalu prihajate v prodajalno dm v Cityparku. Se veselite obiska? Kaj vse boste prinesli v svojem make up kovčku in pokazali lepotnim navdušenkam?
Seveda se veselim. V mojem kovčku se skrivajo Max Factor ličila, ki jih bom z največjim veseljem pokazala obiskovalkam našega kotička za ličenje – kako jih uporabiti glede na posamezne želje in glede na učinek, ki ga želijo doseči.

2. Kje dobite navdih za make up in kaj pri make upu najbolj obožujete?
Navdih je odvisen od osebe, ki jo ličim in od priložnosti, za katero bo ta make up nosila. Predvsem pa žensko med pogovorom opazujem in sama pri sebi diskretno analiziram, kakšni barvni odtenki bi ji najbolj pristajali glede na njeno energijo. Na tak način se odločam, kakšen make up bom ustvarila, nato pa se uskladiva tudi na podlagi njenih želja.
Najboljša nagrada pri mojem delu je trenutek, ko se oseba pogleda v ogledalo in ji oči ob pogledu na svoj obraz naravnost zažarijo. Jaz temu pravim »kinder surprise effect«, ker še mene preseneti, kako sem žensko spremenila. To je to.
V primeru, da ličim za modne revije ali uvodnike, pa je proces popolnoma drugačen.

3. Brez katerih make up pripomočkov ženska ne sme zapustiti doma?
To je odvisno od vsake posameznice in od tega, kakšna ličila uporablja. Vsaki pa toplo svetujem, da ima s seboj korektor, ki bo instantno skril ves stres in utrujenost, ter šminko, ki jo lahko nanese tako na ustnice kot tudi na lička. Seveda pa ne pozabite na svojo izbrano dišavo, ki bo naredila piko na i.

4. V današnjem svetu imajo ženske močno vlogo, postale so zaposlene kot še nikoli. Kakšen je najhitrejši in najlažji način za brezhiben dnevni videz?
Jaz vedno pravim, da se da z ličili marsikaj skriti in marsikaj poudariti. Ličila so kot »čarobne paličice« za žensko. Nikakor ni potrebe, da bi jih morali uporabiti veliko, saj za lep make up zadostuje že par osnovnih ličil.

  • Tekoča podlaga: Uporabite tekočo podlago, ki je primerna za vaš tip kože. To je osnova, s katero boste ustvarile lepo polt, če pa je potrebno tudi prekrivanje podočnjakov in nepravilnosti, pa podlago dodatno nanesite s tapkanjems prstnimi blazinicami ali z gobico.
  • Bronzer: Z bronzerjem poudarite ličnice in oblikujte obraz. Lahko ga uporabite tudi kot senčilo za veke – v tem primeru ga nanesite kar s prsti.
  • Črtalo: Nanesite temno rjavo ali črno črtalo za oči. Začrtajte ga tik ob zgornjih trepalnicah, s čimer boste optično poudarile volumen trepalnic in naredile intenzivnejši videz očesnega make upa.
  • Maskara za volumen: Nanesite bogato plast maskare od sredine trepalnic do vrha. S krtačko maskaro nanašajte z gibi v »cik-cak« smeri in z rotacijo. Tako boste ustvarile res bogat volumen, ker boste na trepalnicah pustile večjo količino maskare. Videz pa zaključite še z nanosom maskare na spodnje trepalnice.
  • Šminka: S šminko lahko poljubno ustvarite bolj intenzivnejši, pa tudinežnejši videz, tako da robove ustnic zabrišete s prstom ali vatirano paličico. Kanček šminke pa lahko s prstnimi blazinicami nanesete tudi na svoje ličnice.

5. Kako bi opisali make up, pod katerega se največkrat podpišete? V čem se vaš make up razlikuje od drugih vizažistov?
Želim, da je make up »čist«, če se lahko tako izrazim. Ta beseda opisuje slikarski izraz, ki ga uporabljamo, ko so barve pri nanosu ličil jasno vidne in niso »nečiste« (preveč zabrisane). Moje izurjeno oko v trenutku opazi razliko. Detajle samo pogledam – obrvi, senčila in kako so naličene trepalnice. Mogoče je razlika tudi v tem, da ko delam make up, opazujem bolj slikarsko – ne opazujem, kje sem nanesla senčilo, temveč vidim prazne medprostore in oblike, ki nastajajo med samim ličenjem. V tem je moja prednost. Predvsem pa je moje glavno vodilo zadovoljna stranka. Katerakoli oseba, ki pride k meni na stol, mora biti s končnim videzom zadovoljna in se z njim dobro počutiti - ne glede na to, ali sem naredila za moje pojme vrhunski make up ali ne. Če se ne počuti dobro, make up ni dober.

6. Ličili ste že veliko znanih zvezd v modni in glasbeni industriji. Katero zvezdnico bi si še želeli na svojem stolu, kdo je vaša muza?
Muze nimam. Kot sem že omenila, mene najbolj žene ta končni efekt, kaj se bo zgodilo oz. kako se bo oseba spremenila »na bolje«, kakšen bo rezultat ličenja. To je tisto, kar me navdušuje. Nimam specifičnih želja, koga bi še naličila, saj sem jih že zelo veliko – in prav vsako mi je bilo v čast naličiti.
Kar vizažist išče, je popolno platno – lepo napeto kožo (v idealnih razmerah) z nekim posebnim preobratom, ki naredi osebo zanimivo in samosvojo. To je tisto, kar si želimo - in da med ličenjem ni omejitev. V modni industriji meja ni. Urednice revij nam postavijo le smernice, kako naj se držimo okvirjev, ker vedo, kaj bralke zanima.
Sama se zelo rada izživim v lepotnih uvodnikih, kjer lahko moja kreativnost res pride v ospredje – to je eden izmed razlogov, zakaj imam tako rada ta poklic.