Deli in natisni

color #000000
color #000000

9.4.2019

Lepotni intervju: Jasna Oklešen

Talent, delavnost, vztrajnost in poštenost so jo popeljali do zvezd. Že kot otrok je spremljala modne smernice pri ličenju in srkala znanje, kasneje pa je z nadgradnjo dosedanjega znanja s študijem svojo ljubezen do ličenja spremenila v posel. Danes je ponosna lastnica Carpus Make up Centra, ki vsem mladim in željnim znanja pomaga k uresničitvi sanj do naziva make up artist. 


 

1. Kmalu prihajate v prodajalne dm. Se veselite obiskov? Kaj vse boste prinesli v svojem make up kovčku in pokazali lepotnim navdušenkam?
Zelo se že veselim srečanja z damami v dm prodajalnah, saj jim imam res veliko za pokazati, novi pomladanski trendi so namreč že tu 😊. S seboj bom prinesla ogromno izdelkov v novih pomladanskih barvah in seveda pokazala najnovejše trende.
2. Kje dobite navdih za make up in kaj pri make upu najbolj obožujete?
Navdih velikokrat črpam kar na ulici, ko opazujem modne navdušenke. Današnja mladina je zelo ozaveščena, kaj je “in”, saj je dostop do medmrežja to pospešil. Zelo obožujem svežino make upa in trendi narekujejo sveže, rahle podlage. Fascinantni so mi tudi močni make upi, vendar morajo biti ti res lepo in natančno dodelani.
3. Brez katerih make up pripomočkov ženska ne sme zapustiti doma?
Puder v prahu, šminka in dobri čopiči.
4. V današnjem svetu imajo ženske močno vlogo, postale so zaposlene kot še nikoli. Kakšen je najhitrejši in najlažji način za brezhiben dnevni videz?
Vsekakor lahko hitro narediš lep ten kože že z malo podlage, rdečila na lička ter dobro maskaro. Če pa si upaš, z rdečo šminko ne moreš zgrešiti.
5. Kako bi opisali vaš make up, pod katerega se največkrat podpišete in v čem se ta razlikuje od drugih vizažistov?
Rada poudarim lepe poteze, nikakor ne pretiravam s transformacijo,če si stranka tega ne želi. Še vedno menim, da je stranka kraljica, ki narekuje svoj videz. Konec koncev se mora dobro počutiti v svoji koži in biti zadovoljna. Če pa sprejmem stranko, ki želi ravno to, drugačen videz, pa ga bomo seveda ustvarili. Najpomembnejše je, da se dobro počuti. Nikakor ne bo od mene prejela tistega instagramovskega umetnega videza, ga bom pa prilagodila in naredila svojo verzijo močnega make upa.
6. Ličili ste že veliko znanih zvezd v modni in glasbeni industriji. Katero zvezdnico bi si še želeli na svojem stolu, kdo je vaša muza?
Angelina Jolie ima zame tisti popoln obraz, ki ga lahko ličiš na tisoč in en način. Mi je pa še ljubše kot popoln obraz ličiti žensko, ki se kot siva miška skriva in ne izstopa, potem pa zažari, ko ji pokažem moč ličil. Najlepše je videti tisto iskrico v očeh stranke, ko se pogleda v ogledalo in si je neznansko všeč, ko spozna svoj alter ego, za katerega ni vedela, da obstaja 😊.