Deli in natisni

color #000000
color #000000

5.4.2019

Prihranite čas pri lepotnih ritualih

Ste zjutraj vedno v stiski s časom? Naj vam pomagamo z osmimi nasveti za nego kože, las, ustnic in nohtov.


 

Da lahko zjutraj pravočasno zapustimo stanovanje, je treba natančno načrtovati vsak korak lepotne rutine. Kaj pa, če imamo mastne lase, ne pa tudi časa za umivanje? Ali pa se lak za nohte nikakor ne posuši? Z naslednjimi nasveti lahko prihranite dragocene minute:

Trik s pudrom za lepe lase

Lasje niso več sveži, vam pa zmanjkuje časa, da bi jih umili? Rešitev je suhi šampon, saj njegova pudrasta sestava z las potegne odvečno maščobo in lasišče je v trenutku videti umito. Če tovrstnega šampona morda nimate pri roki, lahko za svetle lase uporabite otroški puder in ga po lasišču porazdelite s čopičem, za temne lase pa je primeren mat bronzer (svetel puder lahko namreč pusti sledove).

Neukrotljivi mladi lasje

Lase ste speli v čop ali figo, ostali so le kratki mladi lasje, ki se obnašajo po svoje. Na srečo se jih da hitro ukrotiti: na zobno ščetko preprosto nanesite malo spreja za lase in jih z njo počešite v pravo stran.

Prhanje dva v enem

Po prhanju je koža pogosto suha, zato potrebuje vlažilno nego. Če ste zjutraj navajeni na losjon za telo, si morate za to vzeti več časa, saj se mora pred oblačenjem še dobro vpiti v kožo. Ta korak lahko preskočite, in sicer zahvaljujoč kremno-oljnemu gelu za prhanje. Izdelki dva v enem poskrbijo, da koža med prhanjem ostane navlažena.


 

Hitro britje z otroškim negovalnim oljem

Vam primanjkuje časa za britje pod prho? Vzemite malo negovalnega olja, ga nanesite na noge in že lahko začnete! Tako boste kožo zaščitili in ji celo dodali malo sijaja.

Ledeno mrzlo, a učinkovito

Da je led odlična rešitev pri zateklih očeh, ni nobena skrivnost – če pa želite pomagati celotnemu obrazu, masko v obliki krpice hranite v hladilniku. Nato ohlajeno položite na obraz in jo pustite učinkovati, medtem pa že lahko pripravite zajtrk. Masko lahko na koncu odstranite, ne da bi jo bilo treba sprati ali se mučiti z njenimi ostanki v laseh.

Obraz v enem koraku

Čas lahko prihranite tudi pri negi obraza. Namesto kreme za obraz in ličil uporabite tonirano dnevno kremo, uredite pa se lahko tudi z BB kremo, ki kožo navlaži, jo varuje z zaščitnim faktorjem in jo gladi. Poleg tega zmanjša pore in je rahlo prekrivna.

Svežina rdečih ustnic

Svež videz lahko ustvarite brez velike količine ličil – z rdečilom za ustnice seveda. Z njim boste poskrbeli še za malo glamurja, saj reče ustnice preusmerjajo pogled od ostalih nepravilnosti, so privlačne in preprosto čudovite.

1, 2, 3 in noht se posuši

Če se vaši sveže nalakirani nohti nikakor nočejo posušiti, sta v naglici najboljša rešitev hitro sušeči nadlak in sprej za hitro sušenje laka. Lahko pa nohte preprosto pomočite v skledo vode z ledom.