Deli in natisni

color #000000
color #000000

13.3.2019

Sveži vonji za dišečo pomlad v vašem domu

Svetujemo vam, kako lahko vonj po pomladi prinesete tudi v svojo dnevno sobo.


 

Pomlad je končno tu! Cveteti začenjajo prve cvetlice, ptički na drevesih veselo čivkajo in po zraku letajo pisani metulji. A najlepši v tem času je vonj po pomladi.

Dišave in njihovi učinki

Dišave so pomembne za dobro počutje, saj prebujajo spomine in nam pričarajo različna razpoloženja. Posebej pomembno vlogo imajo med štirimi stenami, saj določajo, kako bomo prostor zaznavali. Dišeče sobe dajejo domu osebni pridih in ob vstopu vas bodo navdali posebni občutki. Predstavljamo vam nekaj pripomočkov, s katerimi lahko pričarate vonj pomladi:

Osvežilci zraka v spreju

Si želite v prostor hitro pripeljati malo spomladanskega vetriča? Najpreprostejša rešitev so osvežilci v spreju, ki hitro odstranijo tudi neprijetne vonjave. Pred uporabo ga dobro pretresite in razpršite v prostor s krožnimi gibi – vendar ne preveč! Seveda mora prostor lepo dišati, a vendar naj bo vonj diskreten. Osvežilci v spreju so še posebej primerni za hitro uporabo v straniščih, kopalnicah ali dnevnih prostorih.

Eterična olja in osvežilci prostora z ratan palčkami

Z eteričnimi olji pogosto odišavljamo prostore, že več stoletij pa z njimi izboljšujemo svoje telesno in duševno počutje. Vsako je znano po posebnem učinku, uporabljate pa jih lahko na več načinov: pustite, da olje z malo vode izhlapi z izparilnika ali z njimi osvežite potpuri in druge nosilce dišav. Enostavni za uporabo so tudi osvežilci prostora z ratan palčkami, v katerih se olje razprostira po palčkah, ki so v njem namočene. Dekorativni osvežilci zraka so zelo priljubljeni predvsem spomladi in poleti.

Električni osvežilci zraka in avtomatski osvežilci zraka

Popolnoma novo doživetje dišav vam ponujajo električni osvežilci zraka, ki jih preprosto priključite v električno vtičnico in že začnejo z enakomernim razširjanjem dolgotrajne svežine. Za podoben učinek pa lahko uporabite tudi avtomatski osvežilec zraka, ki po prostoru prši v prej nastavljenih intervalih, le da zanje potrebujete baterije.

Svež zrak tudi na tekstilu

Za še več svežine si priskrbite pripomočke za odišavljenje tekstila. V tekstilnih vlaknih so namreč vonjave še posebej intenzivne. Ne da bi pri tem pustili kakšno sled, lahko zavese, oblazinjeno pohištvo ali preproge očistite s posebnimi odstranjevalci neprijetnih vonjav. Za svežo pomlad v omari pa lahko uporabite posebno dišavo za oblačila, ki jo preprosto obesite v omaro ali vstavite v športno torbo in uživate v vonju sveže opranega perila.

Dišeče čajne svečke

Dišeče svečke v prostor ne prodirajo le z dišečimi esencami, temveč s svojo svetlobo širijo romantično in prijetno vzdušje. Čeprav se dišeče svečke pogosto uporabljajo pozimi, obstajajo tudi cvetlični vonji za pomladne in sadni vonji za poletne dni, uporabljajo pa se tudi kot dekoracijo.


 

Poleg tega svetujemo še, da …

  • zamenjate posteljnino
  • okrasite dnevno sobo s šopkom rož
  • si priskrbite dekoracijo v rožnati in zeleni barvi ali nežnih pastelnih odtenkih (npr. prtičke in namizne sete),
  • si ob primernem vremenu nataknete poletne čevlje
  • in greste na sprehod na svež zrak.