Deli in natisni

color #000000
color #000000

3.11.2019

Zimska nega od glave do pet

S temi izdelki za nego bodo vaša koža in lasje kos mrzlim zimskim mesecem.


 

V najbolj mrzlem letnem času so lasje in koža izpostavljeni mrazu in suhemu zraku v zaprtih prostorih. V zimskem času morate zato uporabiti posebne negovalne izdelke, kot so na primer hranilen balzam za lase, zaščitna krema ali negovalno olje za prhanje, s katerimi boste svoje telo negovali od glave do pet.

Negovani lasje

V zimskih mesecih lase običajno skrijemo pod toplo kapo. Ko pa jo snamemo, je naša pričeska uničena ali pa so lasje razmršeni. Ponovno jih boste spravili v red, če boste uporabili gel za oblikovanje pričeske ali lak za lase. Da boste izboljšali strukturo las, na obremenjene lase pogosteje nanesite hranilni balzam ali pa jih razvajajte z masko za lase.
Nasvet: Za pričeske z veliko volumna so najbolj primerne kape, ki so debelo pletene, saj imajo lasje pod njimi dovolj prostora. Če bo kak pramen las padel na vaš obraz, pa bo ta sproščeni look še popolnejši.

Sijoč obraz

Zimsko sonce je poživljajoče za dušo, žal pa ni primerno za zimsko nego kože. Pri ekstremnih vremenskih razmerah morate kožo zaščititi pred mrazom in soncem, da jo zaščitite pred vidnimi znaki staranja. Če ste ljubitelji zimskih športov, morate nujno uporabiti kremo za obraz z visoko zaščito pred UVA- in UVB-žarki, ki kože ne masti, in poskrbeti za ustrezno zaščito ustnic.
Nasvet: Posebne kreme za zaščito pred mrazom so še posebej dobrodošle, ko se živo srebro spusti krepko pod ničlo. Na koži pustijo zaščitni film, pri tem pa koža še vedno lahko diha.


 

Gladka koža

V zimskem času ima veliko ljudi težave s suho kožo, najboljša rešitev za to pa je uporaba gelov in olj za prhanje z naravnimi sestavinami. Tako bo koža dobila hranila, ki jih potrebuje, in bo na otip mehka. Kot del zimske nege je bolj priporočljivo prhanje kot pa kopanje v vroči vodi, saj to kožo še dodatno izsušuje.
Nasvet: Zelo pomembno je, da tudi pozimi spijete dovolj tekočine in s tem hidrirate telo tudi od znotraj.

Mehka stopala

Pozimi nosimo debele nogavice in tople škornje, zato naša stopala težje dihajo kot poleti v sandalih. Tako se koža na stopalih hitreje izsuši in postane hrapava. V zimsko nego morate obvezno vključiti maslo in maske za stopala, ki bodo pomagali ohranjati mehko kožo stopal.
Nasvet: Za večji učinek sestavin izdelke nežno vmasirajte v kožo stopal, obujte bombažne nogavice in pustite delovati čez noč.