Deli in natisni

color #000000
color #000000

2.8.2018

Eksluzivno za dm: izdelki znamke Strassenkicker

Lukas Podolski je eden najuspešnejših napadalcev nemške državne reprezentance, poleg tega pa je tudi zelo priljubljena znana osebnost. Na vprašanje dm produktnega menedžerja, ali si lahko predstavlja skupno sodelovanje, se je takoj odzval pozitivno. 


Ideja, da bi pod znamko STRASSENKICKER (znamka športnih oblačil Lukasa Podolskega) skupaj lansirali negovalne izdelke, je nastala v tesnem sodelovanju. »Lukas je na prvo srečanje s seboj prinesel različne parfume in nam pokazal, kakšne dišave želi imeti v gelih za prhanje in dezodorantih,« razloži Nicolas Kubach iz oddelka produktnega managementa. Nato so se lotili podrobnosti, Lukas pa je strastno sodeloval pri vsakem koraku.


 

Najljubši izdelki Lukasa Podolskega so rdeči, tako kot gel za prhanje in antitranspirant.
 

V nemški reprezentanci si dosegel zares veliko, bil si igralec s tretjim najvišjim številom nastopov na reprezentančnih tekmah. Kaj ti pomenijo ti rekordi?

Rekordi so tam, a to je tudi vse. Rad igram nogomet, ponosen sem, da sem lahko odigral toliko reprezentančnih tekem in doživel toliko lepega z nemško reprezentanco. To je veliko pomembneje kot pa to, da lahko rečem: »130-krat sem zaigral za Nemčijo«.

Te kdaj popade otožnost, ko gledaš tekme?

Ne. Sprijaznil sem se že s tem, da nisem več del državne reprezentance. Z njo sem doživel res veliko. Toliko tekem, turnirjev v najrazličnejših državah in kulturah. Ampak vsaka stvar ima svoj konec in tako je tudi prav.

Igranje nogometa na Japonskem – kako se razlikuje od igranja nogometa v drugih državah?

Vsaka država ima specifično mentaliteto, tudi pri nogometu. Zato jih je težko primerjati med seboj. Ker ni neposrednih dvobojev med evropskimi ligami, je tudi težko oceniti, na kakšnem nivoju se igra nogomet na Japonskem.
Vendar se japonska kultura zagotovo odraža tudi pri nogometu.
Gre za veliko bolj vljudno kulturo. Na primer pred in po tekmo se igralci v zahvalo priklonimo navijačem, ker so nas prišli podpret. To v drugih državah ni tako, tu je ravnanje bolj spoštljivo. In to mi je všeč.

Joachim Löw je vedno poudarjal, da nisi le dragocen igralec, temveč tudi zelo pomemben član ekipe, ki skrbi za dobro klimo v moštvu. So kdaj trenutki, ko si slabo razpoložen?

Zelo malo jih je.

In kadar izgubite tekmo?

Potem ni konec sveta. Če si športnik, se moraš navaditi sprejemati poraze. Starejši kot si, lažje gre. Dobro pri nogometu je, da imamo velikokrat možnost, da poraz čez nekaj dni že ublažimo s ponovno zmago.

Profesionalni nogometaši ste veliko na poti. Kaj ne sme manjkati v tvoji kozmetični torbici?

Dober parfum – sem namreč ljubitelj parfumov in zbiram vonje iz različnih dežel in jih tudi rad izmenjujem.


 

„Z nogometom sem se spoznal na ulici in odrastel na domačem igrišču.“

Skupaj z dm-om si razvil linijo negovalnih izdelkov STRASSENKICKER. Kako je prišlo do sodelovanja?

Kot nogometaš večkrat dnevno uporabljam gele za prhanje in dezodorante, zato so mi izdelki blizu. Dogovarjanja z ustvarjalci izdelkov v pri dm-u so bila uspešna in preprosto smo se ujeli.

Kako si sodeloval pri ustvarjanju izdelkov?

Izdelke smo razvili skupaj z dm-om – od dizajna pa do vonjev. Linija je moja, zato nisem želel svojega obraza in imena posoditi kateremukoli izdelku. Pri vseh svojih projektih mi je pomembno, da jih lahko soustvarjam in sodelujem pri njihovem razvoju, da so rezultat dobri in kakovostni izdelki, za katerimi lahko stojim.

Si posebno pozornost namenil vonjem?

Tudi sam dizajn igra pomembno vlogo. Nastali so zares »hudi« izdelki: črne embalaže z različnimi barvnimi elementi ter zanimivimi poimenovanji glede na vonje. Ti pa so seveda zanimivi, saj bi bilo prhanje drugače dolgočasno.

Negovalna linija se imenuje STRASSENKICKER. Kaj vam ime pravzaprav pomeni?

Z nogometom sem se spoznal na ulici in odrastel na domačem igrišču, torej sem 100-% ulični nogometaš oz. »otrok ulice«.

Z dm-om želiš še okrepiti sodelovanje. Gre za več kot le linijo izdelkov?

Tako kot jaz tudi dm podpira otroke. S prodajo izdelkov STRASSENKICKER bo dm podprl mojo fundacijo in projekte. Veselim se sodelovanja. 

Katerim ciljem slediš s fundacijo Lukas Podolski? 

Zapostavljenim otrokom in mladostnikom želimo dati perspektivo, med drugim tudi preko aktivnega preživljanja prostega časa. V ta namen gradimo lokalna nogometna igrišča, ki so namenjena igranju nogometa in druženju, saj želimo, da bi otroci zopet več časa preživeli zunaj. Poleg tega se posvečamo tudi številnim drugim projektom.

Zakaj si ustanovil lastno fundacijo, namesto da bi sredstva doniral kakšni od obstoječih?

Vedno je lepše, če ima človek nekaj svojega. V projekt daš del sebe, del svoje duše, svojo energijo. Seveda pa podpiramo tudi druge obstoječe projekte, ki izkazujejo podobne interese in s katerimi se ujamem v nazorih. Pomagati otrokom je zabavno. 

Vir:https://www.dm.de/alverde-magazin/eintauchen/interview-podolski-c1198650.html?wt_mc=co.am.lukas-podolski.am.020718.in