Deli in natisni

color #000000
color #000000

26.6.2018

Poletni vonji: dišave za vroče dni

Vonj dišave nas privabi na poseben in čuten način. V času poletja moramo tako zimske dišave zamenjati s tistimi, ki so primerne za vroče poletne dni.


 

Kaj izbrati: parfumsko, toaletno ali kolonjsko vodo?

Običajno so dišave na voljo v različnih koncentracijah: v obliki parfumske, toaletne in kolonjske vode. Delež dišav ali aromatičnih olj se zmanjša, če se raven alkohola v dišavi poveča. Ta na koži hitro izhlapi in na njej pusti prijeten in svež občutek. Za vroče poletne dni so zato najbolj primerne dišave v obliki toaletnih in kolonjskih vod, pri katerih je pomembno tudi to, na katero mesto na koži jih nanesete.


 

Pravo mesto nanosa dišave

Če boste svojo najljubšo dišavo nanesli na mesta na koži, ki so izpostavljena soncu, se lahko zgodi, da se bo koža na tem mestu obarvala. Dišavo nanesite za ušesa ali na kolenski zgib in se s tem izognite temnemu madežu. Nekatera dišavna olja in dišave lahko pri stiku s soncem na koži izzovejo fototoksično reakcijo, v redkih primerih tudi alergije. V izogib neprijetnostim dišave v posebno vročih dnevih nanašajte v majhnih količinah kar na oblačila. Poleg tega je vonj toaletne vode na oblačilih obstojnejši kot pa na koži.
Podobno kot pri oblačilih je skrbna nega vaših najljubših vonjev izrednega pomena, saj vroči poletni dnevi slabo vplivajo na občutljive sestavine v dišavah. Svoje najljubše vonje zato shranjujte v suhem in temnem prostoru.

Zakaj je sploh potrebno izbrati ustrezno dišavo za poletje?

Zaradi vpliva sonca in potenja naš nos v poletnem času zaznava vonje na drugačen način kot pozimi. Dišave se zaradi povišane temperature telesa hitreje sproščajo, kar okrepi tudi vonj. Poleti tako koža diši drugače, zato je potrebno izbrati take dišave, ki so primerne za vroče poletne mesece. Pri vsem tem pa morate upoštevati tudi lastni telesni vonj in izbiro dišave temu ustrezno prilagoditi.

Za vsak poletni trenutek izberite ustrezno poletno dišavo

🍒Sadni vonji v čutnih poletnih dnevih


 

Sladki vonji še posebej pridejo do izraza v poletnih mesecih, predvsem pri moških. Kadar se odpravljate na vroč zmenek v bar s koktejli, ne pozabite na sadno-sladko dišavo z vonjem vanilje v kombinaciji z jagodičevjem in mandarinami. Vaš zmenek se vam tako ne bo mogel upreti!

🌷Cvetlični vonji za vrtno zabavo

 

Vrtnih zabav tudi v letošnjem letu ne sme manjkati. Sveže nabrane cvetlice, vpletene v laseh, zagorel poletni videz na obrazu in cvetlični vzorec na majici bo pričaral pravo poletno cvetlično zabavo. Za češnjo na vrhu torte svojemu videzu dodajte le še kanček cvetlične dišave z vonji vrtnice in cvetoče orhideje in pričarali boste naravno eksplozijo vonjev.

🏝️Sveži vonji po dnevu, preživetem na plaži


 

Vam je še vedno vroče? Ohladite se lahko tudi z dišavo, ki vsebuje sveže vonje citrusov, poprove mete ali zelenega jabolka. Manjka vam samo še osvežilna sadna pijača in sezona zabav v barih na plaži se je začela.

Odlike popolne poletne dišave

• Najbolj tipični poletni vonji so sveži, cvetlični in sadni.
• Poletni vonji morajo biti lahki in nevsiljivi.
• Dišave spominjajo na vonj po morju, soncu, poletnem dežju, eksotičnem sadju, poletni travi, sladoledu
• Dobra poletna dišava nežno odišavi telo in ne deluje vsiljivo.
• Dišavo nanašajte na mesta na koži, ki niso neposredno izpostavljena soncu. V nasprotnem primeru se vam bodo na koži pojavili temni madeži. Priporočamo vam, da jo nanesete za ušesa ali na kolenski zgib.
• Poletne dišave bodo dlje časa obstojne, če jih hranite v temnem prostoru.