Deli in natisni

color #000000
color #000000

16.3.2018

Ali britje res vpliva na rast in debelino dlačic

Izbrali smo nekaj urbanih mitov o britju in jih raziskali.
 

 

1. Britje vpliva na rast in debelino dlačic

Eden največjih urbanih mitov je ta, da po britju dlake rastejo hitreje in so debelejše. Za to trditev ni nikakršnih znanstvenih potrditev. Na spletu lahko najdete kar nekaj znanstvenih raziskav in poskusov, ki dokazujejo, da se po britju dlake ne spremenijo, prav tako pa tudi njihova rast in debelina ostaneta enaka.

2. Moške britvice so boljše tudi za ženske

Moške britvice so pogosto cenejše od ženskih, zato je veliko žensk po svetu začelo uporabljati kar tovrstne. Nekatere so tudi prepričane, da so britvice za moške veliko boljše od ženskih. Kakšna pa je resnica? Ženske britvice se od moških ne razlikujejo samo po barvi in dizajnu, vendar imajo tudi drugačen naklon rezil in tudi debelejše plasti oz. blazinice hranilno-negovalnih učinkovin, ki se sproščajo ob britju. Razlika je namreč v debelini dlak in tudi v površini, ki jo pobrijemo, zato je priporočljivo, da moški uporabljajo moške, ženske pa britvice za ženske.

3. Pena za britje je nepotrebna

Britje močno vpliva na razdraženost kože in suhost, zato je zelo pomembno, da ob britju dobro poskrbimo za kožo. Pene ali geli za britje poskrbijo za vlaženje kože in zmanjšujejo trenje, s čimer so tudi vnetja manj pogosta.


 

Po vsakem britju pa ne pozabite nanesti losjona, da bo vaša koža nahranjena in sijoča, s tem pa tudi vaše počutje odlično.