Deli in natisni

color #000000
color #000000

12.3.2018

Vsaka ženska za v življenju za britje porabi kar 72 dni

Čeprav bi si mislili, da je britje stvar zadnjega stoletja, temu ni tako. Zgodovinska dejstva kažejo, da so se že ljudje v davni zgodovini želeli znebiti dlačic.
 

Začetnice kulta lepote, izrazitega ličenja in svilnate kože so ženske v starem Egiptu, ki pri odstranjevanju dlačic niso izpustile nobenega kotička telesa. Že takrat je imela svilnata koža lepotni status, prav tako pa so s tem zajezili širjenje bakterij in bolezni. Zanimivo je to, da so britje določenih delov telesa povezovali tudi z žalovanjem. Žalovanje za poginulo mačko, ki so imele takrat v družbi poseben status, so izražali z britjem obrvi. Tako je vse od prazgodovine, ko so se moški brili z zobmi morskih psov, s kremenom in lupinami školjk, britje moških in žensk prisotno v družbi. Poraščenost se namreč v mnogih kulturah enači z nečistostjo in zanemarjenostjo.
 


 

Statistika britja

Raziskave kažejo, da se 75 % moških brije vsak dan. 58 % žensk kot metodo odstranjevanja dlačic uporablja britje, v povprečju pa se brijejo kar 12 krat na mesec. Če naredimo hiter izračun, vsaka ženska za britje v življenju porabi kar 72 dni. Med tem ko bodo moški za britje in urejanje svoje brade v življenju porabili 4 mesece