Deli in natisni

color #000000
color #000000

19.3.2018

Ko skrbimo za obraz, skrbimo za svojo samozavest

Obraz je naš stik s svetom, odraz nas samih. Zdrava koža na obrazu prispeva k splošni lepoti in odseva naše zdravje. Močan vpliv pa ima tudi na splošno počutje in samozavest. Vsi dejavniki sodobnega in hitrega načina življenja se kaj hitro poznajo na koži, zato je prav, da za obraz redno skrbimo in ga negujemo.


 

 

Čiščenje in nega – navzven in navznoter

Večina žensk se vsak dan rada naliči in poskrbi za svoj trendi videz. Čeprav so ličila vedno manj agresivna in vedno bolj osnovana na naravnih komponentah pa je pomembno v svojo dnevno rutino uvesti pravilno čiščenje kože. Ličila in odmrle celice moramo vsak večer dosledno odstraniti z obraza, da lahko koža zadiha in se obnavlja. Pri tem je treba paziti, da niso sredstva za odstranjevanje ličil preveč agresivna in ne dražijo kože. Poleg čiščenja pa je potrebno paziti tudi na nego kože z vlažilnimi in hranilnimi kremami ali serumi, ki poskrbijo, da naša koža ostaja prožna in voljna. Če želimo doseči sijočo in zdravo polt pa moramo za svoje zdravje poskrbeti tudi navznoter. Piti moramo dovolj vode, skrbeti za uravnoteženo prehrano polno vitaminov in vlaknin ter se seveda dovolj gibati. Gibanje skozi potenje telesu namreč omogoči, da izloči strupe, ki se nalagajo v naših telesih.

Hranilne in negovalne maske za obraz

Sijočo polt lahko dosežemo tudi brez obiskov kozmetičnih salonov. Zato poskrbijo raznolike maske za obraz. Te so lahko bodisi z učinkom pilinga, ki odstranijo odmrle kožne celice, hranilne in vlažilne maske ali pa čistilne, ki globinsko čistijo pore. Masko, ki je najbolj primerna za vaš tip kože, si lahko doma pripravite iz naravnih sestavin iz svoje shrambe in hladilnika. Kombinacija medu, limone, cimeta in kurkume bo na primer poskrbela za nežen piling, ob enem pa na kožo deluje protivnetno in se odlično bojuje z aknami. Maska z jogurtom in kumarico pa kožo prijetno hladi, izjemno navlaži in regenerira. Za mehkobo in prožnost kože lahko tej maski dodate še nekaj kapljic olivnega olja ali žličko medu. Sicer pa se lahko v svet mask za obraz podate v svoji najbližji dm prodajalni, kjer boste s pomočjo nasvetov prodajalk zagotovo našle masko za svojo kožo.