Deli in natisni

color #000000
color #000000

9.2.2018

Spomini nas bogatijo

Ljudje se radi ozremo nazaj, se spomnimo prijetnih trenutkov s prijatelji, avanturističnih potovanj, rojstnih dni in mnogih drugih pomembnih dogodkov, ki so se nam vtisnili v spomin in o katerih radi pripovedujemo tudi drugim.


 

Danes skoraj nikamor več ne gremo brez telefona, s katerim obeležimo marsikatere skupne trenutke z našimi najbližjimi. Vedno bolj pogosto pa spomini žal ostanejo zgolj na telefonu.


 

 

Fotografije skoraj samo še na telefonih

Včasih smo s police potegnili velik družinski album in ob fotografijah pripovedovali zanimive zgodbe iz svojega otroštva ali nedavnega potovanja. Takrat smo spomine ustvarjali še z analognimi fotoaparati, ko si moral film razviti, da si lahko videl fotografije. Danes fotografiramo večinoma s telefoni, tablicami, digitalnimi fotoaparati in slik ne razvijamo več v tolikšni meri kot včasih, zato je tudi albumov vedno manj – no, vsaj teh v fizični obliki.


 

 

Podarite spomine

Zgodi se, da nam začne zmanjkovati idej, kaj bi nekomu podarili za rojstni dan, obletnico, valentinovo in druge priložnosti. Zberite fotografije, iz njih naredite fotoknjigo ali celo koledar in prijetno presenetite svojega partnerja, najboljšo prijateljico, sestro …
 


 

Idej za takšna darila je veliko. Podarite lahko na primer skodelico za kavo, potiskano z izbrano fotografijo, svojemu najljubšemu sodelavcu podlago za miško s sliko s službene zabave ali pa kar puzzle s fotografijo s skupnega potovanja, tako da se lahko košček za koščkom skupaj spominjate najlepših doživetij. Slike lahko preprosto razvijete tudi v vaši najbližji dm prodajalni, jih uokvirjene razobesite po stanovanju in tako daste svojemu domu še posebno toplino.