Deli in natisni

color #000000
color #000000

4.1.2018

Kakav, čaj in punč

Udoben kavč, topla odeja, prijeten film in skodelica kakava, punča ali čaja predstavljajo popoln večer. Lahko pa postane še boljši, če vaš napitek obogatite. Preverite, kako lahko vaš napitek postane nekaj posebnega.
 


Vnesite svežino v sadni čaj
 

Sadni čaji so klasiki med čaji in spadajo med najbolj priljubljene vrste pri starejših in mlajših generacijah. Dobri so v vroči ali mrzli različici, na policah pa najdemo vse možne kombinacije sadja.
Prav tako lahko sadnemu čaju dodamo le nekaj sestavin in pričaramo božično zimsko pravljico. V loncu kuhajte rezino jabolka, zvezdasti janež, sveže ali sušene brusnice in po želji dodajte tudi malo brusničnega soka – napitek, ki ni le okusen na pogled, postrezite še vročega.
 


 


Razkošna vroča čokolada
 

Napitek bo pripravljen tudi, če kakav v prahu zmešate z mlekom, vendar pa bo še bolj čokoladen, če boste kakavu dodate tudi čokolado (koščki čokolade se stopijo v mleku in ga spenijo). Da kakav božično začinite, uporabite cimetovo palčko. Če imate radi bolj gost kakav, dodajte jedilni škrob in zmes malo časa kuhajte.
Nato okusnemu napitku dodajte še smetano in čokoladne mrvice ter ga servirajte. To je čokoladna bomba posebne vrste.
 


 


Kava z obrazom
 

Verjamete, da se bo los pustil božati? Ne popolnoma, ampak vas bo vsaj opazoval iz skodelice s kavo. Tako bo kramljanje z najboljšo prijateljico še bolj zabavno. Srčkane losove glave za v kavo boste ustvarili s penico marshmallow, za rogove uporabite prestice, za nos brusnice in za oči čokoladno glazuro.
 


 


Otroški punč, bogat z vitamini
 

Semena granatnih jabolk se podajo k vsaki jedi: dodamo jih lahko v sadno solato, dopolnimo jed z divjadjo, začinimo orientalsko jed ali pa okrasimo sladke jedi. Poleg tega pa tudi obogatijo okus otroškega punča, ki smo ga pripravili v naši redakciji.
S semeni granatnega jabolka in rezinami pomaranče bo punč postal prava zimska vitaminska bomba. Nekaj časa ga kuhajte, da se arome sprostijo. To je napitek, ki bo všeč tudi odraslim.